TIJEKOM SVEČANE SJEDNICE

VIDEO Originalni scenski nastup u Splitu: Sveti Jeronim simbolično se 'obratio' nazočnima

svečana sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
03.10.2024.
u 22:11

Ovaj scenski prikaz, koji je oduševio i iznenadio publiku, koja je na trenutak mislila da je nestalo struje u kazalištu, podsjetio je na svetog Jeronima kao značajnu povijesnu i duhovnu figuru

Tijekom svečane sjednice Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, održane u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, uzvanici su imali priliku svjedočiti neuobičajenom i originalnom scenskom nastupu. Naime, posebno iznenađenje priredio je sveti Jeronim, zaštitnik Splitsko-dalmatinske županije, koji se simbolično "obratio” nazočnima. Ovaj scenski prikaz, koji je oduševio i iznenadio publiku, koja je na trenutak mislila da je nestalo struje u kazalištu, podsjetio je na svetog Jeronima kao značajnu povijesnu i duhovnu figuru, poznatu po svojoj učenosti, ali i po snažnom temperamentu.

Upravo zbog te osobine u inspirativnom tonu, scenski Jeronim je izrekao poznatu rečenicu: "Oprosti mi, Bože, jer sam Dalmatinac", koja se povezuje s njegovim karakterom i dalmatinskim duhom. Županija je snimku ovoga trenutka podijelila i na društvenim mrežama, ističući kako je prikaz svečevog lika bio dio njihove organizacije i režije. Svetoga Jeronima utjelovio je glumac Matija Grabić.

GALERIJA Plenković ga je grdio, a on na brodu: Milanović pratio vojnu vježbu, javio se i mornarima
svečana sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije
1/23

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije