DRONOVI S BACAČEM PLAMENA

VIDEO 'Pakleni mutanti': Ukrajinci stvorili novu noćnu moru za Putina, za tren ruska skloništa pretvaraju u pepeo

Dron s vatrom
telegram
02.09.2024.
u 16:04

Video prikazuje kako ukrajinske oružane snage koriste nove vrste dronova kao improvizirani sustav bacača plamena. Uređaj raspršuje zapaljivu smjesu po položajima ruske vojske kako bi ih lišio zaklona

Svima je već jasno da su dronovi postali glavni element rata u Ukrajini, a iz dana u dan na bojištima se pojavljuju njihove nove verzije. Tijekom dana na ukrajinskim Telegram-kanalima pojavila se snimka drona korištenog kao bacač plamena na ruske položaje u Zaporožju.

Video prikazuje kako ukrajinske oružane snage koriste nove vrste dronova kao improvizirani sustav bacača plamena. Uređaj raspršuje zapaljivu smjesu po položajima ruske vojske kako bi ih lišio zaklona. Učinkovitost ovog konkretnog napada još nije potvrđen, no sigurno je da ćemo u budućnosti vidjeti daljnje njihovo korištenje na ovaj način, a obzirom na brzinu razvoja i mogućnosti, pitanje je samo gdje im je granica.

Ono što gledamo u zadnje vrijeme je da se pojedini dronovi koriste kao protuzračno oružje protiv drugih većih bespilotnih letjelica te protiv ruskih helikoptera, a vojni blogeri intenzivno raspravljaju o mogućnosti da se u bliskoj budućnosti pojave mobilne stanice za elektroničko ratovanje na temelju heksakoptera. Pogotovo jer su se već počeli postavljati na površinske robotske platforme.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Dron s vatrom
1/22

Komentara 24

GU
Gusar93
16:32 02.09.2024.

Žao mi Rusa ali ginu kao muhe ne svojom...već voljom malog ruSSkog kaplara ......Prigožin je rekao da je neodrživo na jednog Ukrajinca da pogine 7 rusa pa je završio svi već znamo kako.

Avatar Asterix
Asterix
21:45 02.09.2024.

Nije to noćna mora za Putina već za vojnike koje će spržiti.

AS
Asirijac
10:12 03.09.2024.

Rat je globalan. Bogati bi da samo oni budu bogati. Protiv njih sam. Ovi sto se bore za ”slobodu” i ”nezavisnost” su strogo pod uticajem bogatasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije