KAOS NA NEBU

VIDEO Pijani muškarac nazvao pilota smećem i pokušao preuzeti kontrole: 'Ovo je najgora noćna mora svakog putnika'

FILE PHOTO: EasyJet airliner lands at Son Sant Joan airport in Palma de Mallorca
Foto: ENRIQUE CALVO/REUTERS
1/2
05.09.2024.
u 10:23

Direktor jedne od najpopularnijih niskobudžetnih avioprijevozničkih kompanija, Ryanaira, porast nasilja u zrakoplovima povezuje sa sve češćim kašnjenjima, ali i putnicima koji se u zrakoplovima ne samo opijaju već i drogiraju

Pijani putnik priredio je kaos na letu iz Engleske u Grčku i pošteno uplašio suputnike kada je pokušao na visini od 9100 metara otvoriti vrata zrakoplova. Piloti su proglasili izvanredno stanje i sletjeli u najbližu zračnu luku, minhensku, u utorak malo prije sedam sati, gdje je nasilni muškarac uhićen.

Let EasyJeta u 4 ujutro započeo je posve normalno, no to se promijenilo kada je neimenovani muškarac popio jednu čašu alkohola previše, doznaje The Sun. Nakon što su naletjeli na turbulencije, putnik je ljudima oko sebe kazao da je kapetan "smeće" i da će on preuzeti kontrole. U pokušaju da se probije kroz posadu koja ga je nastojala zaustaviti, strgao je i sustav komunikacije unutar zrakoplova.

Na snimci koju je objavila jedna od putnica na letu EZY8235 može se vidjeti kako drugi ljudi u avionu viču na pijanog muškarca, a malo kasnije, kada je uspješno svladan, pljeskali su muškarcu za kojeg su rekli da je imao najveću ulogu u toj akciji. Također su složno skandirali kada je zrakoplov sletio u Münchenu, kako bi policija preuzela problematičnog putnika.

@charlotte_keen1 Live emergnecy landing to munich #fyp #easyjet #travel ♬ original sound - Charlotte

Svjedoci incidenta kažu da je muškarac popio puno whiskeyja za vrijeme putovanja. Deseci frustriranih putnika morali su prenoćiti u obližnjem hotelu i svoje putovanje u grčki Kos nastaviti sljedeći dan. "Svi smo se bojali najgoreg kada je pokušao upasti u kokpit... To je najgora noćna mora svakog letača, a ovaj je let bio pun mladih obitelji... Tako ljutitom i pijanom muškarcu nije se smio dozvoliti ukrcaj, a kamo li da nastavi piti u zrakoplovu" neki su od komentara putnika leta EZY8235.

Iz EasyJeta su poručili da su takvi incidenti rijetki, to da ne toleriraju nasilničko ponašanje. Direktor jedne od najpopularnijih niskobudžetnih avioprijevozničkih kompanija, Ryanaira, porast nasilja u zrakoplovima povezuje sa sve češćim kašnjenjima, ali i putnicima koji se u zrakoplovima ne samo opijaju već i drogiraju. On smatra kako bi u svim europskim zračnim lukama trebalo postojati ograničenje od dva pića po osobi.

VIDEO Ne, ovo nije livada, ovo je rijeka Sava

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije