u belfastu

Dali su 680.000 funti za krstarenje: Usidreni su već tri mjeseca zbog problema s brodom

Shutterstock
30.08.2024.
u 15:30

Na trogodišnjem putovanju oko svijeta putnici su trebali posjetiti 147 zemalja i 425 odredišta

Mnogi krstarenje biraju zbog all-inclusive hrane i pića, kao i beskrajnih aktivnosti na brodu. Neki toliko vole krstarenja da čak kupuju i stanove na brodovima te ondje provode godine. Trogodišnje putovanje oko svijeta trebalo je početi 30. svibnja ove godine, a putnici su za njega izdvojili i do 680.000 funti (skoro 800.000 eura) da bi posjetili 147 zemalja i 425 odredišta. No, kruzer Odyssey Villa Vie Residences i dalje stoji u luci u Belfastu zbog problema s mjenjačem i kormilom, piše LADbible.

Kao rezultat toga, mnogi putnici su zadnja tri mjeseca proveli zaglavljeni u glavnom gradu Sjeverne Irske umjesto na jednom od obećanih 100 tropskih otoka, dok tvrtka očajnički pokušava osposobiti brod za putovanje.

VEZANI ČLANCI:

Iako su putnici koji su putovali sa svih strana svijeta na krstarenje Belfast nazivali svojim privremenim domom, to nije baš egzotična destinacija kakvoj su se nadali. Da stvari budu još gore, putnicima je tijekom dana dopušteno uživati ​​u brodskim sadržajima, uključujući bazen, kazalište i gurmanski restoran.

No, svake večer moraju uzeti svoje stvari i otići, a tvrtka odgovorna za putovanje im je platila boravak u hotelima dok je brod usidren u luci. Holly Hennessey s Floride je samoprozvana "ovisnica o krstarenjima", a našalila se na račun britanskog vremena. "Nikada u životu nisam toliko koristila svoj kišobran, a svoju kabanicu nosim kamo god idem", izjavila je.

GALERIJA: Počnite pakirati kofere: Ovih 10 znakova otkrivaju da pod hitno morate na godišnji odmor

1/11

Dok je Holly odlučila ostati u Belfastu i uživati u hrani i zabavi na brodu, drugi su odlučili putovati Europom dok čekaju vijesti o datumu početka putovanja. Tako su Lanette Canen i Johan Bodin otputovali u Hrvatsku i Švedsku. Svoje putovanje dijele i na svojoj stranici na društvenim mrežama gdje pokazuju i prekooceanski brod, tvrdeći da na njemu planiraju živjeti sljedećih 15 godina.

Putnici bi ipak ubrzo mogli napustiti Belfast jer, prema riječima izvršnog direktora Villa Vie Residences, Mikea Pettersona, krstarenje oko svijeta moglo bi krenuti do kraja sljedećeg tjedna. "Kad ste prvi u nečemu, naići ćete na poteškoće, ali definitivno napredujemo, i iako kasnimo, ipak ćemo krenuti", rekao je.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
12:04 31.08.2024.

Eto im sada nema smisla biti u istom gradu toliko dugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije