OTKRILA SVE NA KONVENCIJI DEMOKRATA

VIDEO Potresno iskustvo ove djevojke mnoge je rasplakalo: 'Srce mi je puklo'

Democratic National Convention (DNC) in Chicago
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
1/3
20.08.2024.
u 14:39

Mnogi su na društvenim mrežama pohvalili djevojku te joj zahvalili što se bori za ženska prava

Demokratska nacionalna konvencija okupila je brojne slavne osobe, kao i neka od najvećih imena u politici. Osim njih, na pozornicu je izašlo četvero Amerikanaca koji su govorili o pobačaju te kako su ograničenja utjecala na njihove živote. Vrlo potresno svjedočanstvo iznijela je Hadley Duvall, mlada žena iz Kentuckyja koja je u dobi od 12 godina zatrudnjela nakon što ju je očuh silovao. Duvall, koja sada ima 21 godinu, podijelila je svoju priču prvi put 2022. godine te otkrila kako je imala spontani pobačaj.

“S 12 godina napravila sam svoj prvi test na trudnoću i bio je pozitivan. To je bio prvi put da mi je rečeno 'imaš mogućnosti'. Ne mogu zamisliti da nemam izbora, ali danas je to stvarnost za mnoge žene i djevojke diljem zemlje zbog Trumpovih zabrana pobačaja", rekla je publici.  

"On to naziva prekrasnom stvari", rekla je govoreći o Trumpovoj ulozi u svrgavanju sudskog procesa Roe v. Wade. "Što je tako lijepo u tome da dijete mora nositi dijete svojih roditelja?", upitala je. Duvall je dodala kako će se Kamala Harris "boriti za svaku ženu", prenosi Rolling Stone

Nakon njezina govora, guverner Kentuckyja Andy Beshear nazvao ju je "jednom od najhrabrijih ljudi" koje je ikad upoznao. Mnogi su i na društvenim mrežama pohvalili djevojku te joj se zahvalili što se bori za ženska prava. 

"Hvala vam što se borite za ženska prava", "Govor o njezinom iskustvu spasit će živote", "Ovo je bio trenutak kada mi je srce puklo", "Ti si inspiracija", "To su stvari koje se nažalost događaju mladim djevojkama i ženama", pisali su neki, a mnogi su dodali i kako ih je njezina priča rasplakala

 

GALERIJA Dan žalosti na Viru: Još uvijek su vidljivi tragovi tragične prometne nesreće
Democratic National Convention (DNC) in Chicago
1/13

Komentara 5

K
K
16:17 20.08.2024.

bolesno .. takvim slucajem opravdavati ‘pravo izbora’ mnogih u industriji promiskuiteta. To je lešinarenje ljevičara kad glume humanost praveći od liječnika krvnike

Avatar Joker009
Joker009
15:36 20.08.2024.

Kamela kupuje glasove

CE
CenzuriranUskoro
15:10 20.08.2024.

Kultura smrti. Promoviranje ubojstva nevinog djeteta zbog tuđeg učinjenog zla ili greške. Mogli su umjesto te jadne izgubljene duše pozvati i one koje pobačaj smatraju metodom kontracepcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije