IZ MINUTE U MINUTU

Kuće kod Trogira obranjene: U blizini požara nestalo dijete, brzo je pronađeno

Foto: Josko Herceg/Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/30
18.07.2024.
u 22:37

Evakuacije građana zasad nema, kažu nam vatrogasci, koji su digli i tri kanadera kako bi se vatra na ovom predjelu što prije ugasila

*Zapalila se borova šuma između kampa i hotela Medena u Segetu Donjem
*Tri kanadera gasila požar
*Vatra je stigla blizu kuća
*Nema evakuacije građana

 

1/27

Tijek događaja:

22:37 - Požar u blizini hotela Medena kod Trogira u četvrtak navečer stavljen je pod nadzor, a zahvaljujući vatrogascima od vatrene je stihije spašeno obližnje apartmansko naselje i nije bilo evakuacije turista, doznaje se od glavnog vatrogasnog zapovjednika  Slavka Tucakovića.

"Vatra se bila približila kućama te obližnjem apartmanskom naselju, ali brzom intervencijom vatrogasaca na vrijeme je spriječeno napredovanje vatre prema tom naselju i izbjegnuta je katastrofa", rekao je Hini Tucaković koji se nalazi na požarištu. Naveo je kako je u gašenju požara sudjelovalo 125 vatrogasca, 37 vozila, tri kanadera i jedan air traktor.

"Cijelu noć vatrogasci će dežurati na požarištu i sanirati ga, a pošto povremeno puše vjetar na nekim mjestima vatra se obnavlja te vatrogasci ulaze u požarište i gase tu vatru, kazao je Tucaković. Dodao je kako nitko od vatrogasca nije ozlijeđen.


22:00 - Požar kod Trogira još nije lokaliziran, ali je pod kontrolom vatrogasaca.

"Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje prema hotelskom naselju i nema ugroze za objekte i turiste", rekao je ranije glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji se nalazi na požarištu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom.


21:50 - Policija javlja kako se u međuvremenu cesta Hrvatskih mučenika u Seget Vranjici otvorila za promet. 


21:45 - Požar i dalje nije pod kontrolom, potvrdili su nam vatrogasci JVP-a Trogir, no kuće u blizini obranjene su u međuvremenu, od izbijanja požara oko 19 sati. Jedno dijete, maloljetni Ukrajinac, bilo se izgubilo u tom kaosu, no u međuvremenu je pronađeno. 

Kako nam javlja JVP Trogir, ukupno 124 vatrogasaca je na terenu s 37 vozila. 


20:55 - O požaru se oglasila i policija.

- Večeras oko 19 sati izbio je požar na trogirskom području, u blizini hotela Medena, te je trenutno požarište između navedenog hotela i kampa u Seget Vranjici gdje gori borova šuma. U Seget Vranjici zatvorena je za promet Cesta Hrvatskih mučenika do spajanja s državnom cestom D8. Na terenu je uz vatrogasce angažiran veći broj policijskih službenika radi reguliranja prometa i praćenja stanja na požarištu. Nadalje, aktivno je uključena posada broda Postaje pomorske policije radi osiguranja nesmetanog rada kanadera - priopćila je PU splitsko-dalmatinska. 


20:30 - Pogledajte buktinju koju su snimili vatrogasci u Segetu Donjem.


20:00 - Dojava o požaru je policiji stigla oko 19 sati, potvrđeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske, gdje navode da se zapalila borova šuma između kampa i hotela Medena. 

- Do požara je došlo zapadno od hotela Medena, požar je aktivan između hotela i kampa u Segetu Donjem. Gase ga kanaderi i Airtractori. Lokalna cesta, Ulica Hrvatskih žrtava pa sve do spajanja s državnom cestom D8 je zatvorena, a promet se preusmjerava. Prati se stanje, policajci su tamo s vatrogascima - poručuju iz policije, također potvrđujući kako građani zasad nisu evakuirani. 


19:20 - Veći požar izbio je večeras u šumi na rubnom dijelu Trogira, nedaleko od predjela Medena. Požar u Segetu Donjem približio se kućama, a sve vatrogasne snage su trenutno na terenu. 

- U sekundi se proširio pa nismo imali što drugo nego pobjeći. Turisti bježe iz hotela, evakuiraju aute - govori nam čitatelj koji nam je poslao snimku požara jer se zatekao u blizini buktinje, dok se u pozadini čuju zvukovi sirene vatrogasaca.

Evakuacije građana zasad nema, kažu nam vatrogasci, koji su digli i tri kanadera kako bi se vatra na ovom predjelu što prije ugasila. 

 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
21:37 18.07.2024.

Noćas u 3,00 sati izbio je požar iznad Trogira koji je do jutra lokaliziran. Usred noći !!!! U Istri otvoreno kažu da se požari podmeću.To su za mene teroristi prema kojima treba biti nemilosrdan.

RE
RevizorNovinarstva
21:57 18.07.2024.

Mrzitelji hrvatske pale ali nebi palili kad bi zakoni bili recimo 20 godina zatvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije