NEMA OPASNOSTI ZA GRAĐANE

FOTO/VIDEO Gori iznad Senja, tri kanadera gase požar: Vatra se širi prema borovoj šumi

Foto: Bruno Rukavina
1/4
17.07.2024.
u 20:55

Mještani su nam pak za požar javili jer su ih zabrinuli kanaderi koji su se spustili po vodu do Senja. Dima nema, kažu nam, no zato se slabije osjeti miris paljevine

Tri kanadera stigla su u pomoć senjskim vatrogascima koji od poslijepodnevnih sati gase požar koji je nastao na nenaseljenom području iznad grada. Vatrogasci su nam potvrdili kako se zapalilo nisko raslinje na predjelu kod Rončević Dolca, nedaleko od mjesta Stolac, no navode kako nema opasnosti za građane. 

Mještani su nam pak za požar javili jer su ih zabrinuli kanaderi koji su se spustili po vodu do Senja. Dima nema, kažu nam, no zato se slabije osjeti miris paljevine, a vatrogascima dodatno posao otežava bura koja puše. Dojava o požaru stigla je oko 18.39 sati, a kanaderi navodno nisu podignuti zbog opasnosti za kuće, već zato što vatra ide u smjeru borove šume. 

Na terenu su 22 vatrogasca s pet vatrogasnih vozila, navode nam vatrogasci Grada Senja. Inače, DHMZ je za sutra najavio i jaku buru na području Velebitskog kanala s udarima i iznad 65 km/h, što bi sve moglo utjecati na gašenje ovog požara.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Neretva93
21:11 17.07.2024.

Čuvaj se senjske bure i Šibenske cure!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije