VOZIO JE PIJAN

VIDEO Priveden muškarac koji je autom usmrtio dječaka (13) na biciklu pa pobjegao

Slavonski Brod: Privođenje muškarca koji je automobilom usmrtio dječaka na biciklu i pobjegao s mjesta događaja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/14
25.08.2024.
u 11:05

Muškarac je izveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a izaći će i pred suca istrage

Dječak (13) poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 20.30 sati na Državnoj cesti D5 u Cagama. Policijski službenici Postaje prometne policije u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu obavili su očevid na mjestu događaja, a utvrđeno je kako je 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila. Vozač se, kako pojašnjavaju iz policije, kretao cestom u smjeru sjevera, a ispred njega su se, uz desni rub kolnika, na biciklima vozili 13-godišnjak, 15-godišnjak i 14-godišnjak. Muškarac je izveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a izaći će i pred suca istrage.

"Do prometne nesreće je došlo tako što je 50-godišnjak prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 13-godišnjak nakon čega je pao na kolnik, da bi se nakon navedenog 50-godišnjak udaljio tada u nepoznatom smjeru. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 13-godišnjak. Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja o počinitelju te su ga nakon određenog vremena zatekli i uhitili na mjestu prebivališta", navodi policija te dodaje: "Zbog sumnje da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu slijedi daljnje kriminalističko istraživanje".  

Podsjetimo, vozač je pronađen u kući u Trnakovcu, a pružao je otpor policiji. Prema riječima policije, sjedio je u dvorištu kada je ugledao policijske službenike i krenuo bježati. 

"Počinitelj je sjedio u dvorištu i kada nas je vidio, krenuo je bježati, ničim izazvan. Krenuli smo za njime, uporabili smo sredstva prisile, počeo je biti agresivan, vrijeđati, napadati...", izjavio je Mijo Kršić, voditelj Službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske, za Dnevnik.hr. Policija je utvrdila da gotovo nije bilo tragova kočenja, a sumnja na počinitelja pala je nakon što su pronašli razbijeno vozilo ispred njegove kuće i čuli ga kako majci govori da ništa ne kaže.

Slavonski Brod: Privođenje muškarca koji je automobilom usmrtio dječaka na biciklu i pobjegao s mjesta događaja
1/13

Komentara 25

Avatar Jopa
Jopa
11:36 25.08.2024.

Malo taman izgleda..

JA
jamesd
12:44 25.08.2024.

Manjina koja se generacijama ne mijenja i riješio bi to za 1 dan

GE
Gefufna
12:39 25.08.2024.

Kajtazijev pulen. Vani je za tri mjesecs

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije