TRENUTAK ZA PAMĆENJE

VIDEO Prizor s debate postao je viralan: Nižu se komentari na ovaj potez Kamale Harris

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/12
11.09.2024.
u 07:40

Mnogi su pohvalili Harris s obzirom na to da je ona inicirala rukovanje, no bilo je i onih koji su istaknuli kako nije bilo nužno da se predstavi

Republikanac Donald Trump i demokratska potpredsjednica Kamala Harris sučelili su se u burnoj debati uoči predsjedničkih izbora koji će se održati 5. studenoga. Unatoč brojnim teškim riječima koje su izrečene s obje strane, veliku pažnju izazvao je prvotni susret predsjedničkih kandidata. Snimka njihova dolaska na pozornicu televizije ABC tako se širi društvenim mrežama, a razlog je – rukovanje

Naime, Kamala Harris prišla je Donaldu Trumpu, pružila mu ruku, predstavila se te zaželjela da imaju dobru debatu. "Lijepo vas je vidjeti. Zabavite se", on joj je odgovorio, a potom su jedno drugome zahvalili i smjestili se na svoje pozicije.

To je bio prvi susret Trumpa i Harris, a Newsweek piše kako je to ujedno i prvi put da je došlo do rukovanja između predsjedničkih kandidata od kampanje 2016. godine. Mnogi su pohvalili Harris s obzirom na to da je ona inicirala rukovanje, no bilo je i onih koji su istaknuli kako nije bilo nužno da se predstavi. Uz to, nekima se činilo kako se Trump nevoljko rukovao

Podsjetimo, nakon što je Joe Biden napustio predsjedničku utrku, Trump je isprva rekao da neće sudjelovati u ovoj debati, zalagao se za susret na Fox Newsu, no u konačnici je ipak pristao na raniji dogovor. Unaprijed je utvrđeno kako će mikrofoni biti utišani kada druga osoba govori, kako neće biti publike u studiju, a rekviziti ili ranije napisane bilješke nisu bili dozvoljeni.

Debata je započela pitanjima o ekonomiji, a raspravljalo se o pravu na pobačaj, neredima 6. siječnja 2021. godine, ratovima u Gazi i Ukrajini... Više o debati možete pročitati OVDJE, dok je analiza Marijane Grbeše dostupna na LINKU.

 

VIDEO Trump i Harris raspravljali oko rata u Ukrajini

Komentara 20

VI
Vik
09:56 11.09.2024.

Kamila od Trumpa napravila majmuna on se ponasa kao gestapo

NK
Najam krova
11:06 11.09.2024.

Tramp je šarlatan i brzo nakon poraza će završitzi tamo gdje mu je mjesto.

PR
prajdali100
09:01 11.09.2024.

Trump ima riječnik uličara.Ponaša se bahato i ponekad djeluje kao neki nasilnik.Harris je dama koja ga je u debati " sredila".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije