EKSKLUZIVNO IZ BUČE

VIDEO Prošli smo ukrajinsku Trpinjsku cestu: Sad je jasno zašto ovdje svi spominju Vukovar i potučenu JNA

Buča
Foto: Renata Rašović
1/5
07.10.2022.
u 14:30

Novinarka Večernjeg lista Renata Rašović među prvim je stranim reporterima koji su ušli u Buču, mjesto masovnog masovnog masakra ukrajinskih civila, ali i cestu na kojoj je ukrajinsko groblje tenkova, njihovu Trpinjsku cestu. Sad je jasno zašto događaje s ovog mjesta svi toliko uspoređuju s obranom Vukovara, grada heroja, u Domovinskom ratu.

Novinarka Večernjeg lista Renata Rašović među prvim je stranim reporterima koji su ušli u Buču, mjesto masovnog masovnog masakra ukrajinskih civila, ali i cestu na kojoj je ukrajinsko groblje tenkova, njihovu Trpinjsku cestu. Sad je jasno zašto događaje s ovog mjesta svi toliko uspoređuju s obranom Vukovara, grada heroja, u Domovinskom ratu. Veliku i potresnu ekskluzivnu reportažu iz Buče, u kojoj našoj novinarki pričaju o safariju na ljude koji su Rusi izvodili u ovom masakriranom predgrađu Kijeva, možete pročitati u Premiumu Večernjeg lista te je objavljena i u Obzoru Večernjeg. 

"Ukrajinski Vukovar", kako nazivaju Buču, ima i svoju Trpinjsku cestu. Riječ je o aveniji u predgrađu Buče koja je postala jedno od prvih groblja za nade Rusa da će uspjeti opkoliti Kijev pa ući u njega te potom s vlasti ukloniti predsjednika Volodimira Zelenskog.

Elitne ruske postrojbe u grad su ušle u oklopnim vozilima s aerodroma kod Hostomela, ali na spomenutoj cesti dočekala ih je jedna od prvih zasjeda koje su Ukrajinci priredili Rusima. Hladan tuš Ruse je dočekao u Buči.

Ukrajinska vojska dočekala ih je u zasjedi i zasula protutenkovskim projektilima NLAW koje im je donirala Velika Britanija, dok su pripadnici teritorijalne obrane kolonu udarali Molotovljevim koktelima, prema principu viđenom u borbama u Vukovaru gdje je šačica ludo hrabrih branitelja najprije onesposobila vozila na čelu i začelju kolone, a ostalo je učinio kaos.

Ruska kolona prošla je kao i JNA na Trpinjskoj cesti, poznatijoj kao Groblje tenkova, a olupine ruskih vozila još su uvijek u toj ulici. Tenkovi i danas udaraju na Donbas, ali barem ova kolona više nikada neće sijati smrt po ukrajinskim gradovima.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar messerschmittt
messerschmittt
14:36 07.10.2022.

zapamtite Vukovar!!!

ZP
zeljko.posaric.9
16:09 07.10.2022.

Opet pljucanje po Vukovaru. Stvar je upravo suprotna i apsolutno drugačija. Vukovar se desio između ostalog zato što nam "zapad" udario embargo na oružje, dok su Ukrainc , od "zapada" naoružani i preko ušiju.

PA
Pak46
17:00 07.10.2022.

Želim im sve najbolje ali se sa nama ne mogu porediti. U Vukovaru su se branili sa glupim zoljama itd a oni dobivaju sve najbolje, ali i neka je tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije