'putin pali požare'

VIDEO: Pussy Riot snimile novu pjesmu protiv Vladimira Putina

gaza-novi
Foto: Reuters
1/2
21.08.2012.
u 23:56

U tekstu se spominje Putinova prošlost u zloglasnoj sovjetskoj tajnoj službi KGB-u

Djevojke iz ruske punk-rock skupine Pussy Riot, koje su prošli tjedan osuđene na dvije godine zatvora zbog huliganizma motiviranog vjerskom mržnjom, izdale su novu pjesmu čiji je tekst usmjeren protiv predsjednika Vladimira Putina. S pjesmom "Putin pali požare" nastavljaju gdje su stale u veljači u moskovskoj katedrali s "punkerskom molitvom" kojom su pozvali Djevicu Mariju da ih oslobodi Putina, a koja im je i priskrbila zatvorsku kaznu.

U tekstu se spominje Putinova prošlost u zloglasnoj sovjetskoj tajnoj službi KGB-u i ismijava njegovo nabildano tijelo i botoksirano lice, a na kraju mu se poručuje da se vjenča za "Oca Lukašenka".

Suđenje članicama skupine osnovane prošle godine, Nadježdi Tolokonjikovoj (22), Mariji Aljohini (24) i Jekatarini Samucevič (30), izazvalo je veliku pozornost i kritike u svijetu zbog kršenja ljudskih prava. Djevojke upozoravaju kako je ova presuda označila početak kampanje širenja straha i represije. Ruska policija izvijestila je kako zbog incidenta u katedrali traži i druge članice skupine, no konkretna imena nisu navedena.

Ključne riječi

Komentara 40

MI
milenadabic
17:18 23.08.2012.

Navodne mucenice imaju toliko snage da skladaju. Sta se sve danas ne koristi da bi se zaradilo.

Avatar nekakav
nekakav
07:13 22.08.2012.

hm, pa ajd nek pjevaju i ruglu izvrgavaju muslimane, i posebno židove. tj. neke ruske muslimanske vođe, i židovske. pa da vidimo reakciju.

A2
Alien 222
17:16 23.08.2012.

Treba im dati dozivotnu robiju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije