Spašena je

VIDEO Razgovor spasioca i djevojčice (8) koji tjera suze na oči: Kako ste vi ušli u kuću?

Djevojčica spašena iz ruševina
Printscreen Twitter
09.02.2023.
u 14:54

Razorni potresi u Turskoj i Siriji odnijeli su dosad više od 17.000 života, a prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije broj mrtvih mogao bi prijeći 20.000. Brojni su ozlijeđeni, a na tisuće su zgrada sravnjene sa zemljom. Unatoč činjenici da je nakon 72 sata znatno manja šansa za naći preživjele spasioci ne odustaju.

Turska televizija TRT objavila je potresnu snimku razgovora između spasioca i osmogodišnje djevojčice Zubeyde. 'Jesi li ti Zubeyde', pitao ju je. 'Da, jesmo li kod kuće', odgovorila je osmogodišnja djevojčica zatrpana ruševinama. 'Da, kod kuće si', rekao je spasilac. 'Kako ste vi ušli u kuću?', upitala ga je pomalo zabrinuto. 'Ušli smo kroz prozor, vidjeli smo ga i pomislili da bi tu mogla biti Zubeyde', rekao je muškarac dok je pokušava izvući. 

'Sjećaš li se kako smo se igrali skrivača? Evo, sad sam te našao', govori joj i pokušava pomoći. 'Jesi li polio vodu po mojim nogama', pita ga zatim djevojčica. 'Držim tvoje noge, da polili smo ih vodom. Osjetila si da su mokre? Oprosti, nismo primijetili da smo prolili vodu. Drži se još malo i uskoro je gotovo', odgovara spasilac nježnim glasom. Konačno ju uspijeva izvući ispod ruševina

Ključne riječi

Komentara 1

IC
Il Croato
15:42 09.02.2023.

Duša mala <3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije