OBJAVLJENE SNIMKE

VIDEO Rusi raketirali Zaporižje, Ukrajinci: Dvije osobe su poginule

Aftermath of a Russian missile attack on Zaporizhzhia
Foto: TELEGRAM/V_ZELENSKIY_OFFICIAL/RE
1/3
09.08.2023.
u 23:09

Tajnik gradskog vijeća Zaporižje, Anatolij Kurtev, ranije je rekao da je Rusija pogodila stambeno područje grada. Prema njemu, prozori su razneseni na nekoliko zgrada

Dvije osobe su poginule, a sedam ih je ozlijeđeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Zaporižju u srijedu, rekli su ukrajinski dužnosnici. Ukrajinski dužnosnici ranije su izvijestili o tri ubijena. "Na sreću, jedna osoba je reanimirana. Liječnicima je na licu mjesta pomogla policijska hitna pomoć", rekao je ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko na Telegramu.

Tajnik gradskog vijeća Zaporižje, Anatolij Kurtev, ranije je rekao da je Rusija pogodila stambeno područje grada. Prema njemu, prozori su razneseni na nekoliko zgrada.

Video koji je objavio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pokazao je kako dim izlazi iz gorućih i teško oštećenih zgrada u blizini crkve. Andrij Jermak, čelnik ukrajinske predsjedničke administracije, kasnije je objavio snimku koja prikazuje da se crkva nalazi u blizini stambenih zgrada. Ukrajina sumnja da je u napadu korišten projektil Iskander, rekao je Jermak.

Ranije u srijedu, ukrajinska vojska je priopćila da je uspješno odbila ruske napade u istočnim regijama. Proteklog dana bilo je više od 30 bitaka, rekao je glasnogovornik Glavnog stožera Andrij Kovaljov u izjavi. Vode se teške borbe, dodao je. Kovaljov je istaknuo rusko napredovanje u blizini sela Sinkivka, oko 10 kilometara od grada Kupianska u regiji Harkov.

POVEZANI ČLANCI:

Također je bilo ruskih protunapada u susjednoj regiji Donjecka južno od grada Bakhmuta pod ruskom kontrolom u blizini sela Kliščivka, izvijestio je.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lumen
10:04 10.08.2023.

ruski zločinci svaki dan ubijaju ukrajinske civile! što je najgore, to rade i gađaju ih namjerno, najčešće nepreciznim PZO raketama S-300 kojih imaju jako puno, a kako Ukrajina ima malo zrakoplova, te rakete rusima ne trebaju pa se iživljavaju na običnim ljudima! ispale ih prema stambenom dijelu grada pa što pogode-pogode! bitno im je samo da razaraju što više i pobiju što više civila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije