Gori skladište nafte u Belgorodu

VIDEO Širi se još jedna snimka zračnog napada Ukrajine na ruski teritorij

snimke
Foto: vk.com/belinter/Rob Lee/Twitter
1/9
01.04.2022.
u 09:57

Na jednoj od snimci napada vide se rakete koje gađaju skladište goriva i helikopter

Na društvenim mrežama pojavljuju se nove snimke napada na skladište nafte u ruskom gradu Belgorodu. Regionalni guverner Belgoroda optužio je ukrajinske vojne helikoptere da stoje iza napada, no Ukrajina nije preuzela nikakvu odgovornost.

Na jednoj od snimci napada vidi se helikopter i rakete koje gađaju skladište goriva. 


Osam spremnika goriva gori u skladištu nafte u Belgorodu u Rusiji, a postoji opasnost da će se požar proširiti na još osam, javila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti, kako izvještavaju hitne službe. Agencija navodi da se stanovnici obližnjih ulica evakuiraju, no gradonačelnik Anton Ivanov rekao je da dva radnika u depou nisu ozlijeđena.

Belgorod se nalazi oko 30 km od ukrajinske granice i 60 km od ukrajinskog grada Harkiva koji ruski vojnici bombardiraju od početka rata. BBC nije mogao neovisno provjeriti snimku. "Skladište goriva u ruskom gradu Belgorodu gori nakon što su ga navodno pogodila dva ukrajinska vojna helikoptera", rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov. Dodao je da su požar izazvali zračni napadi ukrajinskih helikoptera nakon što su prešli granicu na maloj visini.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Ključne riječi

Komentara 9

TO
tow
10:35 01.04.2022.

Zar ne rekoše Rusi još prije 10-tak dana da su ukrajinske zračne snaga uništene?

MV
Misl@v
10:43 01.04.2022.

Specijalna vojna operacija u Rusiji?

Avatar madcap
madcap
12:13 01.04.2022.

Gledam te snimke, i nikako mi nije jasno kakve veze imaju ovi očito ruski helikopteri koji lete uokolo s tim da je neki pijani Rus išao zapaliti cigaretu dok je pretakao gorivo? Sad im je kriva Ukrajina i ta to jer njihovi potkradaju gorivo iz skladišta pa se desi ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije