Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUŽIVOT SA ŽIVOTINJAMA

VIDEO Agresivne vrane siju strah u Splitu: 'Krajem prošlog tjedna dvije su napale tatu, udarale su i kad smo nosili kišobrane'

Foto: Čitateljica
03.06.2024.
u 13:31

– Iako je kasnije padala kiša i išli smo s kišobranima, one su počele napadati kišobran – ispričala nam je

Stanovnici splitskog kvarta Sućidar strahuju od mogućih napada vrana. Nesnosni problemi s pticama krenuli su prošle godine. Nažalost, nastavili oni su se i ove godine zbog čega nam je jedna stanovnica iskreno priznala kako se boji sama izići iz kuće u strahu kako je ne bi napali.

– Vrane su nam problem oko kuće počele stvarati prošle godine u ovo vrijeme, a sada se to ponavlja. Krajem prošlog tjedna dvije su napale tatu, a istog tog dana svjedočili smo napadu na jednu prolaznicu. Iako je kasnije padala kiša i išli smo s kišobranima, one su počele napadati kišobran – ispričala nam je.

VIDEO Vrane u Splitu

Objašnjava kako je u susjedstvu zabilježeno još nekoliko napada te su ih vidjeli kako oblijeću i glasno grakću.

– Vidjeli smo jedno mladunče vrane pa zasigurno zbog toga i reagiraju, ali njih doista nitko ne uznemirava već same kreću u napad – požalila nam se Splićanka.

Split nije jedini grad u kojem je došlo do napada vrana. Stanovnici dvaju zagrebačkih kvartova požalili su se na probleme koje imaju. Stručnjaci upozoravaju kako do napada dolazi jer vrane štite svoje ptiće koji povremeno ispadnu iz gnijezda.

– Siva vrana ima gnijezdo na jednom stablu i sve u krugu od 200 metara njezin je teritorij. Siva vrana hranit će mlado, poletarca, koje je palo na tlo dok ne odraste ili dok ne nauči letjeti. Međutim, ako to mlado padne negdje gdje nema grmlja, na području parkirališta, vrtića, škole ili neke ulice, tad će vrana napasti sve koji prođu u krugu od deset metara. Vrane, kao i sve ptice, prilagodile su se gradu, no ni vranama ni životinjama nije mjesto u gradu – ističe ornitolog Manuel Jacmenović za 24sata.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Toninić
13:47 03.06.2024.

Njen strah, njeno je pravo ! Htjeti da njen strah bude nečija obveza, jadno !

DU
Deleted user
13:39 03.06.2024.

Ma neće one ništa, samo im bacite nešto za jesti. Kronično su gladne. Biti će vam zahvalne vidjet ćete. Muče se zapomažu, ugibaju od gladi. Ili ih treba posmicati kako rade vani , sa sačmaricama.

JF
Jure_Francetić
13:41 03.06.2024.

Nije navela ime oca, jer ako se zove Ivica ili Stipan, to je mogla i očekivati jer su crne vrane već davno opjevane...Scena iz filmova Alfreda Hitchcocka, vrane u Dinamovim crnim dresovima napadaju splitsku nejač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije