'Moj kum u akciji'

VIDEO Srbin na grčkoj plaži radio nered i pobacao ležaljke u more, ali iz zbog pogrešnog razloga

FILE PHOTO: Greeks protest for free access to beaches
Foto: STRINGER/REUTERS
1/3
22.08.2024.
u 11:03

U akciji prevrtanja i bacanja ležaljki u more su podržali brojni korisnici u komentarima, a neki su zazivali i veći angažman srpskih vlasti da se zaštiti to područje

Na društvenim mrežama osvanuo je video muškarca u crnoj majici kako na plaži baca ležaljke. Naime, riječ je o maloj plaži na grčkom otočiću Vido kod Krfa gdje je stradalo mnoštvo srpskih boraca u Prvom svjetskom ratu. "Moj kum u akciji. Bacamo ležaljke. Stavili su ležaljke na svetilište" objasnio je glas autora snimke pa je okrenuo kameru prema spomen-ploči na plaži.

"Američka korporacija zakupila je pravo korištenja zemljišta i izgradila plažu, protiv čega se bore i Grci. Aktualni gradonačelnik Kerkyre došao je sat vremena nakon nas i naredio da se ležaljke uklone. No, stanari su uporni, ali trebamo biti uporni i mi", napisao je korisnik Facebooka koji je objavio video.

U akciji prevrtanja i bacanja ležaljki u more su podržali brojni korisnici u komentarima, a neki su zazivali i veći angažman srpskih vlasti da se zaštiti to područje. Naime, spomen ploča koja je postavljena na plaži uopće nema veze sa stradanjima u Prvom svjetskom ratu, već je ona postavljena u spomen Rusima i Grcima koji su poginuli tijekom oslobađanja Krfa 1799 godine, piše Blic.rs.

POVEZANI ČLANCI:

Na tom mjestu postavljena su dva jarbola, na kojima su se od 2011. godine vijorile grčka i ruska zastava. Iako je ruska zastava neko vrijeme bila skinuta zbog napada na Ukrajinu, naknadno je ponovno postavljena.

Video možete pogledati OVDJE.

>> FOTOGALERIJA Krk, Korčula, Brač, Hvar... Znate li nabrojiti 15 najnaseljenijih hrvatskih otoka? Rijetki 'prebace' 10.000 stanovnika

FILE PHOTO: Greeks protest for free access to beaches
1/19

Komentara 5

ST
StožerniGeneral50
11:13 22.08.2024.

Divljacima nije mjesto u EU.

FU
Fusnota
13:35 22.08.2024.

Srpska posla. Svi misle isto i kradu tuđu povijest.

Avatar Moodleen
Moodleen
18:17 22.08.2024.

Ima jedna prekrasna plaža u Kolumbiji, na granici sa Nizozemskom, sedam ležaljki sam tam sa motornom pilom (dvotaktni motor) razrezal... I spomenik Štefu sam postavil... al ništ o tomu. Ništ. Mijenjam nacionalnost pa morti bu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije