PLAŽA ILI CESTA?

VIDEO Na plaži među kupačima i automobili, mještani ogorčeni: 'Za malo je pogazio obitelj s malim djetetom! Do kad više?'

Foto: Čitatelj
1/2
19.08.2024.
u 15:27

Problem dodatno komplicira činjenica da, prema zakonu, o ovom dijelu pomorskog dobra brine Općina Starigrad. Međutim, iz Općine ne planiraju zabraniti prometovanje po plaži, tvrdeći da bi to uzrokovalo dodatne probleme i prometni kolaps.

Plaža Pisak u mjestu Selinama, općina Starigrad, umjesto da bude mirna oaza za turiste, postala je poprište neobičnog i opasnog fenomena – automobili voze tik uz more, dok se kupači sunčaju svega nekoliko metara dalje. Noge u plićaku, glava na cesti – ovako bi se mogao opisati prizor na ovoj predivnoj plaži koja je, nažalost, postala cesta. Turisti su zbunjeni i frustrirani zbog činjenice da im automobili bruje pored glave dok pokušavaju uživati u svom odmoru.

Nedavno se dogodila i prometna nesreća koja je mogla završiti tragično. Kako je opisao jedan od čitatelja, automobil se zabio u rasvjetni stup na dijelu plaže gdje kupači i pješaci nemaju gdje pobjeći. "Za malo je pogazio obitelj s malim djetetom," kaže svjedok, naglašavajući kako je vozač potom pobjegao s mjesta nesreće.

"Ne mogu shvatiti da, nakon strašnih vijesti s Vira, institucije izbjegavaju preuzeti odgovornost za ovaj događaj. Svi okreću glavu i tvrde da se ništa nije dogodilo, pa ne reagiraju. Zbog privatnih interesa pojedinaca u općini Starigrad, tragedija nije spriječena – a jučer se zamalo dogodila," ističe čitatelj, koji je sa svojim sugrađanima u više navrata pokušavao kontaktirati policiju. Na pozive u pomoć policija je, prema njihovim tvrdnjama, stigla tek nakon nekoliko sati, kad je već pao mrak, ostavljajući mnoge sumnje u način provođenja očevida.

Problem dodatno komplicira činjenica da, prema zakonu, o ovom dijelu pomorskog dobra brine Općina Starigrad. Međutim, iz Općine ne planiraju zabraniti prometovanje po plaži, tvrdeći da bi to uzrokovalo dodatne probleme i prometni kolaps. Prema njima, ljudi ne bi imali gdje parkirati svoje automobile. Premda do plaže postoji alternativni, okolni put, Općina smatra da cesta nije dvotračna i kao takva nije pogodna za ljetnu gužvu – ali, čini se, plaža ipak jest, piše Dnevnik.hr. 

Do daljnjega, kupači i vozači nastavit će dijeliti ovaj neobičan prostor, a pitanje sigurnosti ostaje neodgovoreno. "Je li moguće da nitko ne reagira?" pitaju se zabrinuti mještani, dok čekaju da se netko od nadležnih odluči pozabaviti ovim opasnim problemom.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 18

ZE
zeljac123
19:19 19.08.2024.

Zašto se stalno potencira promet autima,a nitko ne spominje ljude koji svaki dan dolaze sa kućnim ljubimcima na tu istu plažu.A postoji znak da je zabranjen pristup.To je problem jer svaki dan ti isti ljubimci vrše i veliku i malu nuždu koju nitko ne čisti za sobom.

KI
kingtom
17:32 19.08.2024.

Ajme koja ružna mjesta i obala, pa tko bi želio uopće doći tu.

CR
Croissant
18:44 19.08.2024.

Cekaju ono famozno podizanje mora zbog klimatskih promjena koje ce rijesiti ovaj problemcic prije hrvatske birokracije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije