PLJUSAK I GRMLJAVINA

FOTO/VIDEO Stigla nagla promjena vremena: Nevrijeme u više krajeva, u Podravini pala i tuča

Foto: DHMZ/Ivica Beti/Borna Filić
1/18
02.08.2024.
u 23:04

Vrijeme će u subotu biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te i dalje nestabilno

*DHMZ je prognozirao kako će mjestimice biti pljuskova s grmljavinom
*Promjena vremena stigla je Čakovec, a potom nešto prije 21 sati u Zagreb i okolicu

Tijek događaja:

23:00 - Jak vjetar uzrokovao je probleme djeci i njihovim roditeljima u Svetoj Klari. Kako je za 24sata kazala čitateljica, djeca su se rolala te popadala kada je zapuhao vjetar. Ogrebali su se po asfaltu te nisu mogli ustati, ispričala je. 

"Sva sreća da smo bili s njima jer smo ih morali na rukama unositi u zgrade", dodala je. 


22:55 - U većem dijelu Podravine, navodi portal ePodravina, pala je obilna kiša, a u dijelovima i sitna tuča. Trenutno nema dojava o šteti.


21:10 - Ovako je izgledao Črnomerec večeras oko 20.20 sati, uoči početka nevremena. 

Foto: Čitateljica


21:00 - GALERIJA Tamni oblaci iznad Zagreba

1/8

20:48 - Nevrijeme je zahvatilo i Zagreb. Puše jak vjetar, a ponegdje ima i obilnijih padalina. 


19:40Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je kako će vrijeme danas biti djelomice sunčano, ali nestabilno. Prognoziralo se kako će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu poslijepodne i navečer mjestimice biti pljuskova s grmljavinom te kako je moguće i nevrijeme, osobito na sjeverozapadu zemlje. 

Nešto iza 19 sati, nepovoljno je vrijeme stiglo u Čakovec gdje se održava Porcijunkulovo, najveća ljetna manifestacija u Međimurju. Tamo je večeras, naime, počeo puhati jak vjetar, a uz to je i grmjelo

VIDEO Nevrijeme u Čakovcu (snimio Ivica Beti)

Vrijeme će u subotu biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te i dalje nestabilno. Uglavnom u prvom dijelu dana mjestimice će padati kiša, a lokalno su vrlo vjerojatni izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu u noći. Na jugu zemlje zadržat će se većinom suho. Od sredine dana posvuda će biti sunčanije i stabilnije, tek lokalno uz mogućnost za poneki pljusak, navodi DHMZ.

Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati uglavnom umjerena bura i sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najniža temperatura bit će od 16 do 20, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna između 27 i 32 °C, u Gorskoj Hrvatskoj ponegdje malo niža.

 

GALERIJA Olujno nevrijeme poplavilo dijelove Njemačke: Bujica nosila aute, vatrogasci izvlačili ljude
1/13

Komentara 2

VO
volimnju
22:41 02.08.2024.

napokon kiša

DU
Deleted user
20:42 02.08.2024.

Super 😃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije