MOĆNO ZAPADNO ORUŽJE

VIDEO Što se dogodi kad Ukrajinci HIMARS-om napadnu Kursk: Važan most se razletio u komadiće, objavljena snimka

Uništen most
Screenshot/X
17.08.2024.
u 14:44

Most preko rijeke Sejm u okrugu Gluškovo potpuno je uništen u napadu, a volonteri koji su pokušavali evakuirati civile su poginuli.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je Ukrajina upotrijebila rakete proizvedene na Zapadu, vjerojatno američki sustav HIMARS, da uništi most preko rijeke Sejm u regiji Kursk, pri čemu su poginuli volonteri koji su pokušavali evakuirati civile.

"Raketni bacači zapadne proizvodnje, vjerojatno američki HIMARS, prvi su put gađali regiju Kursk", rekla je u petak glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Most preko rijeke Sejm u okrugu Gluškovo potpuno je uništen u napadu, a volonteri koji su pokušavali evakuirati civile su poginuli."

Zapovjednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski rekao je u petak da su kijevske snage napredovale između jednoga i tri kilometra u nekim područjima u regiji Kursk. Kijev tvrdi da je od 6. kolovoza preuzeo kontrolu nad 82 naselja na području od 1150 četvornih kilometara u toj regiji. Reuters nije mogao provjeriti izvještaje nijedne strane.

Rusija je optužila Zapad da podupire i potiče prvu kopnenu ofenzivu Ukrajine na ruski teritorij i rekla je da "teroristička invazija" Kijeva neće promijeniti tijek rata. Sjedinjene Države, koje su rekle da ne mogu dopustiti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da pobijedi u ratu koji je pokrenuo u veljači 2022., smatraju iznenadni napad zaštitnim potezom koji opravdava upotrebu američkog oružja, rekli su dužnosnici u Washingtonu.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Uništen most
1/16

Komentara 18

GU
Gusar93
17:12 17.08.2024.

I danas se cijele jedinice ruske vojske predale te sada broj zarobljenih rusa za razmjenu je 2.689 od toga je dvije trećine izrazilo želju ostati u zatvorima Ukrajine....život u ruskoj vojsci je očiti jako kratak.

GU
Gusar93
14:10 17.08.2024.

Građevinski inspektor gospodin Himars samo radi svoj posao rušenja nelegalnih građevina kako jučer u sjevernoj ukrajinskih regiji Kursk tako i sutra u južnoj regiji Ukrajine Krim.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:04 17.08.2024.

Samo predigra. Uskoro je na redu i krimski most.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije