BURNI IZBORNI SABOR

VIDEO Trenutak kada su Radić i Peternel napustili izbore: 'Primitivna banda ukrala je stranku na fizički način'

Foto: Kruno Galjar
1/16
31.08.2024.
u 11:58

Što je idući korak, da se glasa javno i na parlamentarnim izborima? Ja s tim ljudima više ne želim imati nikakve veze, poručio je Peternel

Ta stranka više ne postoji. Ta stranka neće u roku tri mjeseca imati 1 posto podrške. Ovaj način je put u sunovrat, ovo je silovanje -rekao je Mario Radić prije nego je naprasno napustio hotel Internacional ove subote, prije nego što su se trebali održati unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu. Naime, uoči 1. točke na kojoj je 103 delegata trebalo podići kartice i glasovati za svog favorita za šefa stranke, Radić i pristaše odlučili su otići. U razgovoru s novinarima kratko se još zadržao Igor Peternel, kandidat za dopredsjednika stranke. 

 - To je banda, pa gdje toga ima, da se glasa javno! Riječ je o jednoj primitivnoj bandi koja je koristeći nevjerojatno lošu zakonodavnu proceduru u Republici Hrvatskoj na divljački način ukrala jednu političku stranku i eutanizirala je. Mi smo uložili amandman na poslovnik i čak nismo mogli dobiti ni glasovanje o amandmanu, nego se prvo glasalo o njihovom poslovniku, a o amandmanu se nije ni glasalo. Radi se o uličnoj krađi u organizaciji jedne bande - kazao je.

- Što je idući korak, da se glasa javno i na parlamentarnim izborima? Ja s tim ljudima više ne želim imati nikakve veze - rekao je Igor Peternel. Na pitanje novinara izlazi li iz Domovinskog pokreta i koliko će saborskih zastupnika prestati podržavati Vladu DP-a i HDZ-a, rekao je: ''Dajte nam dva, tri dana''.

Inače, na izborni sabor stigli su brojni članovi, poput Stjepe Bartulice i Davora Dretara Dreleta, dok se kandidata Marija Radića moglo vidjeti kako razgovara s okupljenima uoči početka. Iako se očekivalo kako će dolazak Ivana Penave izazvati nelagodu, sukobljeni dvojac se nasmijao jedan drugome i rukovao pred kamerama. Ipak, svatko je sjeo na svoju stranu dvorane.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 36

DO
Domi
12:15 31.08.2024.

Žalosno je što se događa u DP--u. Pogledajte samo imovinu ala popije Radića(Pevec), Peternela (što je taj išta radio u životu osim mijenjao stranke), Bartulice (koji prijevarom došao u EU parlament, čovjek koji prodaje floskule) i/ili Prijave i Mlinarića. Popije protiv poštenih Hrvata.

Avatar WTF hoćeš
WTF hoćeš
12:17 31.08.2024.

Radić/Peternel/Bujanec u limitiranoj kreativnosti, po uzoru na preko Drinske susjede, pokušavaju blatiti Penavu i druge. Nisam za Penavu, ali otišli su i podvili rep prije glasanja znajući da jedino manipulacijama i prikrivenim utjecajem na lažno glasanje mogu možda nešto ušićariti. Gdje je muškost i transparentnost? Aha, nema je.

Avatar Medeni
Medeni
13:48 31.08.2024.

Recite mi ime jednog DP-ovog ministra koji je pismen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije