Užas u Šibeniku

VIDEO U azil stiglo štene kojemu je netko iščupao oba uha: 'Srećom druge nije rezao'

Osijek: Azil u Nemetinu brine o napuštenim životinjama
Borna Jaksic/PIXSELL
08.07.2024.
u 16:32

'Šibenske šape' apeliraju da ih kontaktirate ako imate mjesta za štenca u svojim srcima i domovima, ili da pomoću podataka u nastavku teksta donirate sredstva za zdravstvenu skrb potrebnu Stelli

Dolaskom ljeta raste i broj napuštenih životinja, što zbog ljudskog nemara, što zbog toga jer je jednostavno vrijeme kada životinje dolaze na svijet. Na žalost, to znači i veći broj alarmirajućih objava raznih udruga i azila koji za spomenute mačke i pse brinu. Jedna takva nevjerojatna objava stigla je danas i iz šibenskog azila "Šibenske šape".

Oni su na društvenim mrežama podijelili srcedrapajuću priču male Stelle, kujice koja je sa nepuna tri mjeseca osakaćena ostavljena na cesti s još dva šteneta iz istog legla. "Neko se odlučio igrati veterinara i srećom druge nije rezao. Njoj treba puno bolja veterinarska skrb od one koju može dobiti u azilu, treba joj oporavak van kaveza, dalje od vrućine i muha i prljavštine...molimo Vas da nam pomognete da je zbrinemo" napisali su iz azila.

Naime, nepoznata osoba Stelli je iščupala uši zbog čega je pas vjerojatno u velikim bolovima, a prijeti joj i povećan rizik od upale. Usprkos svemu, iz udruge su odlučni - spasit će Stellu. Iako joj je život počeo nezamislivim patnjama, Stella nema straha od ljudi, veselo maše repom i voli se maziti. 

"Šibenske šape" odvele su je na pregled kod veterinara, a njihova volonterka Ivana ponudila se preuzeti je k sebi kako bi se mogla na sigurnom oporaviti. Počinitelj, kažu iz udruge, vjerojatno nikada neće biti kažnjen. Napominju da su u azilu i dalje dva psića iz istog legla kojima uši nisu osakaćene, no na lokaciji na kojoj se nalaze prijeti im parvo virus, opasna pa čak i smrtonosna bolest.

POVEZANI ČLANCI:

Zato apeliraju da ih kontaktirate ako imate mjesta za štenca u svojim srcima i domovima, ili da pomoću podataka u nastavku teksta donirate sredstva za zdravstvenu skrb potrebnu Stelli, ali i drugim životinjama koje zbrinjavaju.

Podaci za pomoć:

račun udruge Šibenske šape

HR932390 0011199011802

SWIFT: HPBZHR2X

PayPal: sibenske.sape@gmail.com

Svrha donacije: Stella

VIDEO U eksploziji kuće u Šibeniku ozlijeđena jedna žena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije