Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠLI DRONOVE, STRELJIVA...

VIDEO U Španjolskoj pao jedan od najtraženijih srpskih narkobosova: Akciju pokrenuli nakon obračuna bandi

Foto: Policia National
1/4
06.05.2024.
u 16:11

Devet osoba zatvoreno je zbog navodne umiješanosti u različita kaznena djela poput nezakonitog zatvaranja, nasilne pljačke, posjedovanja oružja, ozljeda, krivotvorenja dokumenata, trgovine drogom i članstva u kriminalnoj organizaciji

Španjolska nacionalna policija izvijestila je o uspješnoj operaciji u kojoj je uhićeno 11 osoba, od kojih je devet zatvoreno, uključujući vođu organizacije za kojom je bila raspisana međunarodna tjeralica Srbije. Ova operacija rezultat je sedam pretresa provedenih u Esteponi (5), Madridu (1) i Vilassar de Daltu (1) u kojima je zaplijenjeno tri komada vatrenog oružja, streljiva, sedam lažnih osobnih dokumenata, drona te 16.000 eura u gotovini.

Policija je intervenirala nakon što je otkrila planove kriminalne organizacije za napad na kuću suparničkog klana u Esteponi. Devet osoba zatvoreno je zbog navodne umiješanosti u različita kaznena djela poput nezakonitog zatvaranja, nasilne pljačke, posjedovanja oružja, ozljeda, krivotvorenja dokumenata, trgovine drogom i članstva u kriminalnoj organizaciji. Među uhićenima je i vođa organizacije za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica Srbije, a smatra se jednom od najtraženijih osoba.

Operacija je pokrenuta nakon što su agenti primijetili teške ozljede petorice srpskih državljana koji su primljeni u bolnicu u Malagi. Istražitelji su brzo povezali ozljede s napadom na kuću u kojoj su živjeli, gdje su stanari bili vezani, pretučeni i ozlijeđeni vatrenim oružjem.

– Ova kriminalna aktivnost sugerira mogući obračun između srpskih klanova – objavila je policija.

Daljnjom istragom otkriveno je da je napad bio pažljivo planiran, s elementima vojne taktike i podrškom drona za nadzor nad žrtvama. Identificirano je osam osoba koje su sudjelovale u napadu, a utvrđeno je da su koristile logistiku u više španjolskih pokrajina.

POVEZANI ČLANCI:

Operacija uhićenja provedena je uz suradnju sa službom za borbu protiv organiziranog kriminala Republike Srbije. Uhićeni su suočeni s nizom teških optužbi, a za nekima od njih izdane su međunarodne tjeralice od srpskih vlasti.

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
16:36 06.05.2024.

Pa nemrem vjerovat, ovi o svojem zemljaku negativno. To je nekaj novo, ali bu začas autor dobil otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije