TREŠTI LEPA BRENA

VIDEO U Srbiji bukte prosvjedi zbog izbora, a Vučić se vozika Beogradom: 'Narod je izabrao'

Foto: TikTok
1/21
Autori: vecernji.hr, Hina
26.12.2023.
u 09:39

Dok su studenti blokirali ulaz u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a tisuće prosvjednika još je hodalo ulicama Beograda, predsjednik Aleksandar Vučić, kako je sam rekao, ''vozikao se gradom'' i snimao

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se sinoć ispred sjedišta državnog izbornog povjerenstva (RIK) nastavljajući prosvjede započete poslije izbora održanih 17. prosinca koje oporba smatra pokradenim, a međunarodni promatrači ocijenili su ih nepoštenim, navodeći niz primjedbi. Međunarodna promatračka misija prošlog je ponedjeljka objavila je da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića stekla nepravednu prednost pristranošću medija, neprimjerenim utjecajem šefa države u dužnosničkoj kampanji, uz brojne neregularnosti tijekom izbornog dana, uključujući i kupnju glasova.

Dok su studenti blokirali ulaz u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a tisuće prosvjednika još je hodalo ulicama Beograda, predsjednik Aleksandar Vučić, kako je sam rekao, ''vozikao se gradom'' i snimao pa to sve objavio na svom službenom TikTok profilu. Predsjednik je bio i u društvu Siniše Malog, tamošnjeg ministra financija, koji ga je snimao kao suvozač.

@jasamaleksandar Četiri godine, godine duge...😊@Siniša Mali #cetirigodine #srbija #jasamaleksandar #follow ♬ original sound - Ja sam Aleksandar

- Siniša je snimatelj. Vozikamo po gradu, pobjegao sam svojima iz osiguranja. Zimska bajka super izgleda, puno je ljudi. Nisam ti rekao da je danas bio jedan stranac koji mi je rekao dajte im izbore. Narod je dao i ne smije se rušiti ono što je narod rekao. 
Četiri godine mira, četiri godine stabilnosti - kazao je Vučić pa na to pustio pjesmu Lepe Brene ''Četiri godine'', na što su obojica zapjevali. 

Demonstranti su u nedjelju polomili ulazna vrata i prozore na Skupštini Beograda, a jake snage policije intervenirale su suzavcem i akcijom postrojbi za razbijanje demonstracija, a skup je razbijen nešto prije ponoći. Oporba optužuje vladajuće da su među prosvjednike ubacili huligane koji su izazvali nasilje, a potom i brutalnu akciju policije.

POVEZANI ČLANCI:

Sinoćnji prosvjed protekao je bez ozbiljnijih incidenata, izuzme li se napad na reportera N1 Mladena Savatovića kojeg je jedan izgrednik verbalno i fizički ometao dok se izravno uključivao u program. Napad je prijavljen policiji, a programski direktor N1 Igor Božić potvrdio je ranije Hini da će slučaj sutra biti procesuiran. Novi prosvjed najavljen je za danas u 18 sati ispred sjedišta državnog izbornog povjerenstva.

>> VIDEO Studenti blokirali Beograd 'Tko god bude sudjelovao u nasilju, smatrat ćemo da je ubačen sa strane''

Komentara 23

Avatar horuk
horuk
10:49 26.12.2023.

Imam snimku njega gdje u autu sluša Čavoglave.

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
10:37 26.12.2023.

Za HR je svejedno tko je na vlasti u toj zaostaloj zabitoj drzavi. Svi su oni isti, vole drazu mihajlovica, lazu, kradu drugima, mrze hrvate, izvor nestabilnosti za okolne drzave.

DU
Deleted user
09:43 26.12.2023.

Siromašni narod srbije se budi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije