CARLY GREGG

VIDEO Ubila majku i pokušala namamiti očuhu u smrtonosnu zamku: Sud užasnuo njezino smijanje usred suđenja

Foto: Pixabay
1/2
20.09.2024.
u 13:02

Ona je upucala majku u vrat, ukrala joj mobitel i onda je otišla u kuhinju gdje se igrala s psima. A na drugoj snimci nadzorne kamere koja je samo par sekundi nakon ubojstva, vidi se tad 14-godišnja Carly kako smireno tipka i šalje poruku svojem očuhu Heathu s mobitela svoje majke. "Kad ćeš doći doma, dušo?", stajalo je u poruci koju je poslala s mobitela majke koju je netom ubila

Slučaj tinejdžerice Carly Gregg (15) koja je ubila svoju majku i pokušala namamiti svojeg očuha u kuću da i njega ubije zgrozio je javnost, a mnoge je užasnulo i njezino ponašanje na suđenju. Gregg je navodno ubila svoju majku Ashley Smylie 19. ožujka prošle godine ispred obiteljskog doma u mjestu Brandon u saveznoj američkoj državi Mississippi nakon što su se njih dvije posvađale oko konzumacije marihuane, a na suđenju su objavljene nadzorne snimke tog dana. Na jednoj od njih se vidi kako ona ide iz kuhinje u drugu sobu prije nego što se čuju zvukovi pucnjave i vrisak.

Ona je upucala majku u vrat, ukrala joj mobitel i onda je otišla u kuhinju gdje se igrala s psima. A na drugoj snimci nadzorne kamere koja je samo par sekundi nakon ubojstva, vidi se tad 14-godišnja Carly kako smireno tipka i šalje poruku svojem očuhu Heathu s mobitela svoje majke. "Kad ćeš doći doma, dušo?", stajalo je u poruci koju je poslala s mobitela majke koju je netom ubila, piše Sun.

Osim očuhu, poslala je poruku i prijatelju, koji je na sudu predstavljen kao BC, te ga je pitala da dođe kod nje doma. Kad je prijatelj došao doma, pitala ga je "Jesi ikad vidio mrtvo tijelo" i odvela ga je u kuću. U trenutku kad je očuh došao doma, BC je stajao ispred kuće gdje je čuo zvukove pucnjeve. Metak je samo okrznuo rame očuha Heatha Smyliea, a on je uspio uspio istrgnuti pištolj iz ruke svoje pokćerke nakon čega je pozvao policiju, tvrde tužitelji. Gregg, koja sada ima 15 godina, izjasnila se da nije kriva zbog neuračunljivosti, a njezini odvjetnici tvrde da nije bila svjesna što radi tijekom pucnjave. U vrijeme ubojstva, Gregg je pušila marihuanu i uzimala lijekove za anksioznost i depresiju Lexapro i Zoloft.

Uznemirila sa svojim ponašanjem?

Jedan je psihijatar svjedočio na sudu da je tinejdžerica otprilike u to vrijeme doživljavala halucinacije. Njezini odvjetnici rekli su sudu da se ona ne sjeća ubojstva svoje majke. No četvrti dan suđenja njezino ponašanje je bilo uznemirujuće. Suzdržavala se od smijeha. Čitav niz psihijatra i psihologa svjedočio je o mentalnom zdravlju tinejdžerice. "Tinejdžerka je imala problematičan odnos s majkom, ali je opisana kao nadareno dijete koje je imala sjajan akademski uspjeh u školi", svjedočila je na sudu Greggova bivša savjetnica Rebecca Kirk te je rečeno kako je Carly Gregg preskočila četvrti razred i nije imala povijest nasilja. Njezin otac ju je navodno zlostavljao, a njemu je pak navodno bio dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Drugi stručnjak, dr. Jason Pickett, intervjuirao je Gregga nakon majčine smrti i rekao, po njegovom mišljenju, da tinejdžerica ne ispunjava uvjete prijevremenog ludila. Sumnjao da tinejdžerica ima bipolarni poremećaj i zapitao se pati li njezin otac od tog istog poremećaja. Medicinski psihijatar dr. Andrew Clark ustvrdio je u srijedu da je Gregg "imala pomračenje uma" na dan ubojstva. Međutim, sugerirao je da je ona sposobna lažirati mentalno zdravstveno stanje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kajman
Kajman
13:35 20.09.2024.

Pa sada kad ja kažem kako treba zabraniti i kazneno goniti sve koji proizvode, prodaju i konzumiraju drogu počevši od marihuane onda sam nerazuman i primitivac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije