BUJICE VODE

VIDEO Užasavajuće scene u Austriji: Palo skoro metar snijega, voda prijeti Beču. Poginuo vatrogasac

Foto: EXPA/ JFK/Reuters
1/16
15.09.2024.
u 13:26

Prema Geosphere Austrija, u dijelovima države je u samo nekoliko dana palo dva do četiri puta više kiše nego u prosjeku za cijeli rujan

Dramatično stanje vlada već dva dana u Austriji koju je pogodila snažna kiša. Zbog oluje Boris poplavljeni su brojni dijelovi države, a cijela pokrajina Donja Austrija proglašena je područjem katastrofe. U Beču je poplavljeno nekoliko kuća, snijeg visine skoro jednog metra u samo 24 sata prekrio je gorja. 

Kako navodi Kurier, ulazi u Beč su zatvoreni zbog bujice vode, a autocesta A1 kod St. Pöltena je poplavljena. Uz to, trenutno je postoje željeznice voze s istoka Austrije na zapad. Prema Geosphere Austrija, u dijelovima države je u samo nekoliko dana palo dva do četiri puta više kiše nego u prosjeku za cijeli rujan. U Donjoj Austriji je tako palo 300 do 350 milimetara kiše po kvadratnom metru. 

Nestvarne scene dolaze i iz Obertauerna gdje je palo i oko 75 centimetara snijega. Nakon snježnih padalina tijekom noći, dežurne ekipe morale su uklanjati stabla iz okoline dalekovoda u dužini od oko osam kilometara. 

U okrugu Korneuburg proglašen je alarm civilne obrane, a trenutno je na terenu 58 vatrogasnih postrojbi. U zrak je bio dignut i Black Hawk koji je spašavao ljude iz bujice vode u Markersdorfu. Ipak, jedan vatrogasac poginuo je u akciji u Donjoj Austriji. Naime, muškarac se bio poskliznuo i preminuo je dok je pumpao u podrumu. 

POVEZANI ČLANCI:

U dijelovima Austrije također je nestalo struje, a građani u kvartovima oko Beča nemaju pitke vode. Ipak, jedini spas za Bečane je bazen za zadržavanje poplava u Katzelsdorfu u okrugu Wienera Neustat koji još nije potopljen. ''U području Katzelsdorfa još smo uvijek jedan metar ispod kritične oznake. Nadamo se očekivanom opuštanju padalina u poslijepodnevnim satima'', objašnjava gradonačelnik Michael Nistl. 

>> VIDEO Katastrofične poplave u Rumunjskoj, stanovnici u šoku: 'Sve je uništilo'

Ključne riječi

Komentara 5

DI
didokvatrič
19:35 15.09.2024.

Prosjek jest rak mozga tupavih znanstvenika.

BH
BHHrvat
15:04 15.09.2024.

Sve u svemu bolje plus 40 u hladu nego metar snijega na suncu

Avatar Žuti
Žuti
16:01 15.09.2024.

Ili ekvadorska pustinja ili sjeverni pol - to je vrijeme i klima koju danas možemo birati. Pećnica ili frižider.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije