POŽAR ZAHVATIO I DRUGU KUĆU

VIDEO Vatra je gutala kuću u Sesvetama, susjedi: 'Tko zna kako bi se završilo da nas je uhvatilo na spavanju'

Požar kuće u Sesvetama
Foto: Screenshot
1/4
26.10.2024.
u 21:53

Vatrogasci su požar ugasili, a trenutno traje dogašivanje i sanacija. Na terenu je i policija koja će očevidom utvrditi uzrok požara.

Prava drama odvijala se popodne u zagrebačkim Sesvetama kada je planuo požar u napuštenoj kući u Trakošćanskoj ulici. Požar, koji je izbio u prizemlju i brzo se proširio do trećeg kata, zahvatio je i fasadu obližnje kuće te krovište. Zagrebački vatrogasci primili su dojavu nešto prije 17 sati, a na teren je izašlo deset vatrogasaca s tri vozila iz postrojbe Dubrava, dok su dodatne snage stigle iz DVD-a Sesvete s dva vozila. Napuštena kuća bila je prepuna praznih paleta koje su brzo planule, šireći gusti crni dim. Požar je lokaliziran oko 17:35, a uzrok tek treba biti utvrđen

"Požar je bio strašan, kuća nema prozore pa je sve krenulo izbijati van," ispričao je susjed za 24sata. "Moja kuća je odmah nasuprot, a imam i drvenu sjenicu u dvorištu pa me bilo strah da i njih požar ne zahvati. Gledao sam cijelo vrijeme s balkona hoće li se proširiti, ali srećom nije. Kuća je već godinama napuštena, a već dugo smo upozoravali na probleme s njom."

"Vlasnik za nju navodno nije mogao dobiti dozvolu pa ju je prepustio kćeri, koja ni ne živi u Hrvatskoj. Kuća je sigurno napuštena nekih 30 godina, a jedno ju je vrijeme koristio neki čovjek za skladištenje. Tu su bile drvene palete, kašete za voće, pa čak i ulošci za cipele i ortopedska pomagala. Zvali smo nebrojeno puta policiju, ali ne bi ni izašli na teren," žale se susjedi.

>>> VIDEO Izbio požar u napuštenoj kući u Sesvetama

Jedan od susjeda također dodaje da je požarom zahvaćena i fasada njegove kuće te dio krovišta. "Mi smo taman sve namjestili i preuredili, a sad je potkrovlje sigurno uništeno, bojim se i kat. Što nije uništila vatra sigurno je voda. Srećom, nismo bili doma, tko zna kako bi to završilo da je bila noć i da nas je uhvatilo na spavanju. Štetu još trebamo procijeniti, čekam da vatrogasci odrade svoje," ispričao je vlasnik zahvaćene kuće za 24sata. Vatrogasci su požar ugasili, a trenutno traje dogašivanje i sanacija. Na terenu je i policija koja će očevidom utvrditi uzrok požara.

>>> FOTO Drama u Sesvetama: Pogledajte akciju vatrogasaca, napuštena kuća potpuno izgorjela u požaru

Požar kuće u Sesvetama
1/13
Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stjepan
23:09 26.10.2024.

Leglo miša i štakora u gradu ...... kao nisme znali .... sad znate ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije