Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepristupačan teren

FOTO/VIDEO Veliki požar širi se kod Šibenika: 'Teren je jako težak i vjetar stvara probleme'

Foto: Čitatelj ŠibenikIN-a
1/11
21.04.2024.
u 23:05

To je jedan požar, teren je jako težak i vjetar stvara probleme. Na teren smo poslali dodatne snage, doznajemo iz 112 Županijskog centra.

Zbog vjetra i nepristupačnog terena širi se požar koji je u nedjelju oko 18.25 sati planuo na području Vrpolja i Grebaštice kod Šibenika, a gasi ga 50-ak vatrogasaca.

23:00 sata U večernjim satima na ovom području puše umjerena bura, na moru pojačana tramontana, što je doprinijelo širenju požara. Kako prenosi DalmacijaDanas vatrena fronta je iza 21 sata bila dugačka oko kilometar.

22:30 sati Kako Večernji doznaje požar se iz Vrpolja proširio prema Grebaštici odnosno mjestima Komobe i Brnjača.

- To je jedan požar, teren je jako težak i vjetar stvara probleme. Na teren smo poslali dodatne snage 22 vozila i 63 vatrogasca - doznajemo iz 112 Županijskog centra.

22:00 Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije Darka Dukića, požar se proširio, na terenu je oko 50 vatrogasaca te su angažirane sve županijske vatrogasne snage. Gori trava i nisko raslinje na brdu ponad Grebaštice i sela Konobe. 'Teren je obrastao travom, a zbog vjetra se vatra brzo širi“, potvrdio je Dukić. Uz nepristupačni teren, gašenje dodatno otežava noć. Stanovnici su rekli kako je vatrena fronta iza 21 sata bila dugačka oko kilometar. piše DalmacijaDanas. 

U međuvremenu Večernjem listu stižu vijesti i fotografije požara koji se aktivirao kod Grebaštice, u zaseoku Konobe te se proširio prema mjestu Brijača. Jaka bura otežava gašenje i brine mještane koji su na istom mjestu gdje su gasili najveći požar prošle godine u Hrvatskoj kada je izgorjelo brdo Jelinjak a vatra se spustila u centar mjesta među kuće. 

Ključne riječi

Komentara 5

TR
Tripoli
08:18 22.04.2024.

Sve parcele obrasle šikarom bi vlasnici trebali očistiti i održavati..i biti će puno manje ovakvih požara..

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:19 22.04.2024.

Iza svakog požara ostaju parcele, a gubi se šumsko i poljoprivredno zemljište. Treba samo administrativno prenamijeniti. Neki požari se otmu kontroli, ali lokalni stanovnici izgleda to decenijama toleriraju i ne prijavljuju potpaljivače. Pa se sve ponavlja čim se pojavi neki vjetar.

Avatar spirit80
spirit80
22:51 21.04.2024.

Verovatno je neki Srbin podmetnuo požar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije