Traje potraga za preživjelima

VIDEO 'Vodena bomba' poplavila dijelove Italije: Poginulo najmanje sedam ljudi

Nevrijeme u Italiji
Foto: Reuters
1/8
16.09.2022.
u 12:30

Velike kiše i poplave pogodile su kasno navečer u četvrtak središnju talijansku regiju Marke, pri čemu je poginulo najmanje sedam ljudi, dok se troje smatra nestalima, objavili su talijanski mediji u petak.

Lokalne vlasti priopćile su da nisu očekivale tako iznenadnu "vodenu bombu”. Kroz dva do tri sata palo je oko 400 milimetara kiše, pri čemu su poplavile ulice nekoliko gradova u pokrajinama Ancona i Pesaro-Urbino.

VIDEO: 'Vodena bomba' poplavila dijelove Italije: Poginulo najmanje sedam ljudi

Snimke koje su objavili lokalni vatrogasci prikazuju neke od spasioca koji se kreću ulicama primorskog grada Senigallije na splavima kako bi došli do ljudi i evakuirali ih, dok drugi pokušavaju očistiti podvožnjak.

Spasilačke službe i dalje traže preživjele, navode vlasti.

U međuvremenu je čelnik talijanske Demokratske stranke (PD) objavio na Twitteru da će obustaviti svoju kampanju u regiji uoči nacionalnih izbora 25. rujna.

Video: Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:21 16.09.2022.

a napolju hladne kise padaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije