Razorna snaga

VIDEO Zastrašujuća snimka pijavice kod Siska: 'Nakon poplava i potresa, sad i ovo'

Pijavica u Sisku
Foto: Facebook
1/5
26.05.2022.
u 01:26

Snimka prikazuje razornu snagu pijavice koja je pogodila sisačko prigradsko naselje Sela.

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu čak pet županija, a zaprimljene su dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim satima i Sisačko-moslavačku županiju, objavilo je Civilna zaštita na svojim internetskim stranicama.

Županijski centri 112 zaprimili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crijepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

A u Selima, prigradskom naselju Siska, snimljena je razorna snaga pijavice koja je pogodila to područje.

- Nakon poplava i potresa sad i pijavica - naveo je autor snimke koju je objavio na Facebooku.

Podsjetimo, kako su prema informacijama zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba, oštećena tri krovišta u Selima i Odri te električni vodovi u Gredi zbog čega se zapalilo krovište jedne obiteljske kuće. U Selima je drvo palo na dječji vrtić. Na terenu su bili pripadnici JVP-a i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sela, Odre, Grede i Jazvenika koji su radili na otklanjanju nastalih oštećenja.

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zagi101
01:42 26.05.2022.

jednom sam se našao u središtu pijavice i osjećaj je bio užasan, nešto neopisivo, zvuk voda koja se vrtloži oko tebe a ti nemoćan samo čekaš sudbinu

GO
GordanGorkic
08:14 26.05.2022.

Kad ćemo mi shvatit da pijavica je naziv koji se koristi kad se vrtlog nalazi iznad mora... sto imamo toliki strah napisati da je bio tornado u Hrvatskoj? Btw obo nije ni pijavica ni tornado nego jak silazni vjetar

ZE
zeek123
07:51 26.05.2022.

Nije ovo pijavica nego "downburst"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije