Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARI IZ ZRAKA

VIDEO Žestok ukrajinski napad na Krim: Okupirani grad tresu eksplozije

Napad na Krim
Screenshot/Twitter
Autori: Hina, Večernji.hr
24.03.2024.
u 07:28

Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su više od 10 projektila iznad krimske luke Sevastopolj kasno u subotu, rekao je Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja na Telegramu.

Ukrajinci su tijekom noći pokrenuli iznenadni napad na poluotok Krim, a okupiranim gradom Sevastopoljem odjekivale su eksplozije, sudeći prema videima na društvenim mrežama.

Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su više od 10 projektila iznad krimske luke Sevastopolj kasno u subotu, rekao je Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja, na Telegramu. Dodao je da su napadi izazvali prekide transporta na poluotoku koji je Moskva 2014. pripojila od Ukrajine, piše Reuters.

 

"Naša vojska odbija masivni napad na Sevastopolj", rekao je Razvožajev. Preliminarne informacije pokazuju da je oboreno više od 10 projektila. Jedna je žena zadobila ozljedu od gelera, a infrastruktura je oštećena, uključujući poslovnu zgradu i plinovod, dodao je. Pomorski i cestovni promet koji povezuje rusko kopno s Krimskim poluotokom obustavljen je na nekoliko sati, priopćila je prometna uprava regije.

Podsjetimo, Rusija je u nedjelju pokrenula zračne napade na Kijev i zapadnu ukrajinsku regiju Lavov, rekli su dužnosnici, što je navelo oružane snage susjedne Poljske da aktiviraju zrakoplove kako bi osigurali sigurnost zračnog prostora u blizini granice. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je u glavnom gradu Ukrajine došlo do nekoliko eksplozija nakon što su sustavi protuzračne obrane uključeni u odbijanje napada.

VEZANI ČLANCI:

Ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su desetak projektila koje je lansirala Rusija iznad Kijeva i u blizini glavnog grada, rekao je za Telegram Serhij Popko, čelnik kijevske vojne uprave. Preliminarne informacije pokazuju da nema žrtava ni veće štete kao rezultat napada, rekao je.

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovji rekao je na Telegramu da nije bilo napada na grad, ali je oko 20 projektila i sedam dronova lansirano na širu regiju Lavova, gađajući "kritičnu infrastrukturu".

GALERIJA Teroristički napad u Moskvi

Napad na Krim
1/26
Ključne riječi

Komentara 14

OT
otrovnijezik
08:06 24.03.2024.

Na bliskom istoku gotov rat. Nema više vijesti iz Gaze i Palestine.

SE
Serengeti
10:57 24.03.2024.

I sutra opet ruski protuudar. Razlika će biti što sa ukrajinske strane kada podigne civil onda se to uredno prijavi i imamo slike uplakane djece i žena, a sa ruske strane kada poginu civili onda se to niti ne prenosi jer eto ne vjerujemo ruskim medijima jer oni stalno lažu...

Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:50 24.03.2024.

Odavno smo postali svirepo Rimsko Carstvo.Arena je Ukrajina.Nedužni ratnici,ponajviše mladići, ginu,a navijači zahvaljujući tehnologiji, širom svijeta, žedni (tuđe) krvi navijaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije