Nepravomoćna presuda

Vinkovački poduzetnik osuđen na 15 godina zatvora: Ubio mladića (24) pa pobjegao u BiH, svemu prethodio bizaran sukob

Vinkovci: U pucnjavi u kafiću smrtno stradao 24-godišnji mladić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
06.09.2024.
u 12:10

Iz vukovarskog suda jučer nismo mogli dobiti detalje presude, ali kako doznajemo, Nir Gik (68) nije bio na izricanju presude, ali je istoga dana uhićen i prepraćen u Zatvor u Osijeku. Za očekivati je svakako da će se vinkovački poduzetnik žaliti na ovu presudu

Prema neslužbenim informacijama, vinkovački poduzetnik Nir Gik (68) nepravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva 24-godišnjeg Tomislava Šera iz Otoka. Predmet je vođen na Županijskom sudu u Vukovaru na kojem je predsjednica sudskog vijeća bila sutkinja Anica Filipović. Iz vukovarskog suda jučer nismo mogli dobiti detalje presude, ali kako doznajemo, Gik nije bio na izricanju presude, ali je istoga dana uhićen i prepraćen u Zatvor u Osijeku. Za očekivati je svakako da će se Gik žaliti na ovu presudu.

Ovo ubojstvo dogodilo se u srpnju 2019. godine u ugostiteljskom objektu Kunjevci kod Vinkovaca. Policija o detaljima ovoga ubojstva nikad nije izlazila s više detalja te su izvijestili samo kako je toga dana, oko 00:30, došlo je do narušavanja javnog reda i mira uz upotrebu vatrenoga oružja.

Neslužbene informacije, do kojih su tada novinari došli, rekle su kako su Šer i još dvojica njegovih prijatelja prije toga tragičnog događaja vrijeđali konobaricu, bacali hranu po podu te fizički nasrnuli na djelatnicu koja je pozvala Gika koji je vlasnik tog objekta. Djelatnici toga ugostiteljskog objekta tada su nam prenijeli kako su mladići bili jako glasni i pod utjecajem alkohola, kao i da su bili naručili pizzu čije su komada bacali po podu i na konobaricu. Poslije poziva djelatnika u objekt je ubrzo došao Gik, koji se odmah uputio prema stolu za kojim su sjedili mladići. Tada je prvo došlo do verbalne svađe, a onda i fizičkog sukoba poslije kojeg je Gik izvadio pištolj i ubio Šera.

Nije sačekao dolazak policije, nego je sjeo u automobil i otišao u nepoznatom smjeru. Šerov brat je novinarima ispričao kako je Gik iz čistog mira ubio Šera i da mu je pucao u srce. Odmah poslije tog tragičnog događaja Gik je nestao. Sumnjalo se da je pobjegao u BiH s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo. Kasnije je ipak uhićen, i to u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, o čemu je izvijestila i PU vukovarsko-srijemske napominjući kako je u bolnicu došao zbog zdravstvenih teškoća.

VEZANI ČLANCI:

Nir Gik je Vinkovčanima poznat i kao Rajko Kuprešaković dok nije promijenio ime i prezime. Vlasnik je i nekoliko ugostiteljskih objekata. Ubijeni Šer je jedno od sedmero djece obitelji iz Otoka, za koju su nam mještani kazali da su živjeli uvijek skromno. Tada su nam mještani Otoka prenijeli i da je ubijeni bio poznat policiji po raznim prekršajima, kao i da je zbog nekih kaznenih djela bio i u zatvoru. Govorili su i da je bio u društvu osoba s kojima nije bilo dobro ulaziti u sukobe.

FOTO Hrpa smeća, popucani zidovi, paučina: Nekad je bila snaga industrijskog giganta, danas je posve devastirana

Vinkovci: U pucnjavi u kafiću smrtno stradao 24-godišnji mladić
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije