DEFINICIJA BRAKA

Više od 6000 članova 'U 
ime obitelji' promatrat će referendum

branko hrvatin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.11.2013.
u 23:00

Troškovi glasačkih listića, zapisnika, naljepnica i maski s tiskom za glasanje slijepih i slabovidnih osoba iznose nešto više od 850 tisuća kuna

U odborima za provedbu referenduma sudjelovat će 39.804 osoba koje će dobiti 300 kuna naknade, odnosno dvije dnevnice. Podijeljeni su u 6634 odbora, a još 80 odbora, odnosno 480 osoba provodit će referendum u inozemstvu. Troškovi glasačkih listića, zapisnika, naljepnica i maski s tiskom za glasanje  slijepih i slabovidnih osoba iznose nešto više od 850 tisuća kuna. To je za sada sigurnih oko 13 milijuna kuna za koje troškove sa sigurnošću može potvrditi Državno izborno povjerenstvo. No troškovi će narasti barem na 45 milijuna kuna, procjenjuje Branko Hrvatin, predsjednik DIP-a.

– Tu su još troškovi izbornih povjerenstava za koja još nismo donijeli odluku o naknadi, troškovi provedbe referenduma u inozemstvu, olovke, papiri, APIS, kooperanti za unos podataka... Uštedjet ćemo gdje god možemo, ali procjena je da će troškovi biti barem 45 milijuna – kaže Hrvatin. DIP je odobrio da članovi inicijative U ime obitelji, koji su pokrenuli referendum, promatraju provedbu referenduma, a izdali su im 6306 “akreditacija”. Još 103 osobe iz udruge “Promatrač” nadgledat će izbore te četiri promatrača iz Državne izborne komisije Makedonije.

>> 59 posto ispitanika glasat će 'za', 31 'protiv'

Komentara 5

AN
Antiša
08:44 01.12.2013.

U svim odborima i povjerenstvima trebali su volontirati borci za ljudska prava i oni drugi pa bi referendum koštao manje od milijun kuna.

Avatar gadogadni
gadogadni
16:01 01.12.2013.

mi smo 'obitelj' ....mi vas gledamo...otpor je uzaludan...jer mi smo 'obitelj'...

LU
lukodp
18:10 01.12.2013.

@Antisha Ili nezaposleni, pa bi bar netko imao koristi od ovog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije