Pečeni i kuhani kukuruzi bili su glavni dio gastronomske ponude pete gornjoandrijevačke Kukuruzijade, folklorne priredbe koju je i ove godine organiziralo tamošnje kulturno-umjetničko društvo \"Slavonija\".
Više od 1.000 Andrijevčana i njihovih gostiju iz cijele Slavonije uživalo je u bogatom programu u kojemu je nastupilo pet KUD-ova iz Hrvatske i BiH te članovi tamburaškog sastava Graničari iz Slavonskog Broda.
- Ovom manifestacijom mi Andrijevčani želimo sačuvati stari pastirski običaj koji smo naslijedili od svojih predaka. Kukuruze pripremamo u velikim kotlovima oranijama, gdje se klipovi kuhaju u prosjeku dva i pol sata. Nakon toga ostaje još samo posoliti ih, a najbolje ih je jesti vruće – rekao je kuhar Antun Brzić.
Ukusne žute plodove Andrijevčani su nudili u velikim količinama, i to besplatno. Nešto dalje slasnim kukuruznim žgancima počastili su nas Marica i Željko Birač te Antonio Ergotić.
- Svatko ima svoj recept, ali nama su najbolji u kombinaciji s malo slanine i paprike te preliveni vrhnjem - kažu uglas.
Stanovnici ovog mjesta vole reći kako svako selo ima svoju paradu, a Gornji Andrijevci - kukuruzijadu! Sela sibinjske općine nadaleko su poznata po svojim poljima kukuruza...