Donacija Bjelovarska

Višenamjenski uređaj skraćuje duga čekanja na elektroterapiju

\'25.02.2011., Bjelovar - U prostorijama Djelanosti za ortopediju i fizikalnu medicinu Opce bolnice Bjelovar (elektroterapije) urucen suvremeni medicinski aparat za potrebe fizikalne medicine koji odj
Damir Špehar/PIXSELL
26.02.2011.
u 09:30

Novi uređaj omogućuje istodobno tretiranje tri do četiri pacijenta, time će se na odjelu za fizikalnu terapiju ubrzati rad i smanjiti dužina čekanja

Bjelovarska Udruga žena liječenih od karcinoma dojke i Liga protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije jučer su nastavili tradiciju davanja vrijednih donacija bjelovarskoj Općoj bolnici. Prikupivši novac u okviru svojih redovitih akcija, ovog puta odlučili su pomoći Djelatnost za ortopediju i fizikalnu medicinu za čije potrebe su kupili suvremeni višenamjenski aparat za elektroterapiju.

Osigurale žene

-Sve članice naše udruge nakon operativnih zahvata kojima bivaju podvrgnute koriste usluge fizikalne terapije i zato smo izabrali baš odjel ortopedije da ovog puta njima pomognemo – pojasnila je Milica Carek, predsjednica udruge, dodajući da će njihovi članovi u okviru svojih mogućnosti i ubuduće pomagati bjelovarsku bolnicu. Kupljeni aparat vrijedan je 30.500 kuna od čega je 20 tisuća osigurala Udruga žena liječenih od karcinoma dojke a 10,5 tisuća Liga protiv raka. Koliko je aparat dobrodošao i što njegova primjena znači za pacijente, pojasnio je dr. Darko Kirinčić, šef Odjela ortopedije i fizikalne medicine.

– Novi aparat omogućuje istodobno tretiranje tri do četiri pacijenta i to će sigurno ubrzati naš rad i pružanje usluga pacijentima – naglasio je Kirinčić, dodajući da bi to u konačnici trebalo smanjiti dužinu čekanja na elektroterapiju, na koju pacijenti sada čekaju oko dva mjeseca. Aparat je već isproban i fizioterapeuti koji će na njemu raditi, ističe Kirinčić, već su se o njemu pohvalno izrazili naglašavajući da funkcionalno i estetski udovoljava današnjim potrebama suvremene fizikalne terapije koja u procesu rehabilitacije pacijenata postaje sve zahtjevnija.

Dnevno 300 pacijenata

– Odjelom za fizikalnu terapiju dnevno prođe i do 300-tinjak pacijenata, no kako ih tek dio dolazi zbog elektroterapije, nabava ovog aparata neće riješiti sve naše probleme – naglašava Kirinčić i dodaje da aparati nisu jedini problem s kojim se suočavaju. Ističe da pacijenti, ne samo elektroterapiju nego i sve druge oblike terapije, primaju u vrlo skučenim i nekomfornim uvjetima koji nikako ne odgovaraju današnjim standardima. No svjestan je, kaže, da se to može promijeniti tek preseljenjem u neki drugi uvjetniji prostor na što će se sigurno još morati čekati. Svi koji posjećuju odjel bjelovarske ortopedije dobro znaju koliko je prostor skučen i koliko bi dobro došlo preseljenje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije