IZ drugog pokušaja

Vjerodostojno tumačenje ipak uvršteno na dnevni red Sabora

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.07.2014.
u 10:11

HDZ-ovci su protiv toga prosvjedovali prvo traženjem stanke tijekom koje su upozorili da će se uvrštavanjem ove točke protiv koje je ustao i dio oporbe i struke osramotiti Hrvatski sabor i nanijeti štetu hrvatskim građanima

Nakon što im u petak to nije uspjelo zbog nedostatka kvoruma, vladajući su jutros u dnevni red, iz drugog pokušaja, sa 83 glasa za i pet protiv uvrstili točku vjerodostojnog tumačenja Zakon o policiji. HDZ-ovci su protiv toga prosvjedovali prvo traženjem stanke tijekom koje su upozorili da će se uvrštavanjem ove točke protiv koje je ustao i dio oporbe i struke osramotiti Hrvatski sabor i nanijeti štetu hrvatskim građanima, a nakon toga i napuštanjem sabornice u tijeku glasovanja.

- U petak prilikom glasovanja o uvrštavanju ove točke na dnevni red vjerovali smo da je zdravi razum pobijedio i da smo vještim manevrom izbjegli stavljanje ove točke na dnevni red. Iz aviona je vidljivo da je stigao poziv s druge strane Markovog trga u kojem je rečeno "sram vas bilo i izvolite doći svi u ponedjeljak" – primijetio je HDZ-ov Gordan Jandroković te ustvrdio da je ponovno Sabor doveden u ponižavajuću poziciju, a vladajuća većina postala instrument u rukama premijera.

- Ponovno ćete izazvati čitav niz reakcije struke koja će vam poništiti tu odluku. Ovime što sada činite, kršite čitav niz načela na kojima počivaju moderne demokracije. Ovo je identično onome što ste radili s "lex Perković" i ponavljam, nikada u 25 godina se nije dogodilo da se tražilo vjerodostojno tumačenje nakon sudske presude s ciljem mijenjanja te presude. Zar vi zaista ne možete odoljeti napadima s druge strane, pa čak i kada se tako jasno ruši ustavno-pravni poredak – pitao je Jandroković vladajuće, nakon čega je predsjednik Sabora Josip Leko rekao da će o uvrštavanju točke odlučivati demokratskim odlučivanjem.

HDZ-ovci su u tom trenutku izašli i nakratko napustili sabornicu u koju su se vratili nekoliko minuta kasnije na početak rasprave o slanju referendumskog pitanja o dvojezičnosti na Ustavni sud.

>> Jandroković: Na pomolu je još jedan političko-pravni skandal u režiji SDP-a

Komentara 8

Avatar petrolio
petrolio
10:36 14.07.2014.

sramota kako partija pokušava anulirati donešene sudske presude tj. poništiti sporove koje je izgubila svojom bahatošću i glumatanjem svemogućih vladara Hrvatske!

OS
osica
11:20 14.07.2014.

gdje se to " izgubila , demokracija i trodioba vlasti u demokratskoj državi. " što nam umjesto toga dolazi ? Bojim se i pomisliti.

AP
apolon
13:27 14.07.2014.

Samo i isključivo pravnim sredstvima treba naučiti ove "proljetere" da više nema mjesta za "revolucionarno pravo" u demokratskoj Hrvatskoj...Amen!!!j Hrvatskoj...Amen!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije