VRUĆINE I VJETAR

Vjetar će u Dalmaciji i danas otežavati borbu vatrom: Vremenska prognoza ne ide im na ruku

U Tučepima izbio veliki požar
Ivo Cagalj/PIXSELL
31.07.2024.
u 06:50

Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje malo viša, a puhat će i bura

"Sunčano i vruće. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a popodne sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje malo viša", glasi vremenska prognoza DHMZ-a. Vjetar će tako i danas otežavati posao vatrogascima koji se bore s velikim požarima u Dalmaciji. I jučer cijeli dan jaka bura, povremeno i s orkanskim udarima, onemugućavala im je borbu s plamenom, a vjetar je često mijenjao i smjer.

I sutra će biti vruće. "Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku te vruće i vrlo vruće.

Poslijepodne ponajprije na sjeverozapadu zemlje, a navečer i u Istri uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar na kopnu uglavnom slab, samo uz lokalne pljuskove moguće kratkotrajno pojačan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna većinom između 32 i 37 °C.

FOTO/VIDEO Gori diljem Dalmacije: Stotine vatrogasaca u akciji, pogledajte strašne prizore

U Tučepima izbio veliki požar
1/62

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije