ANDREJ PLENKOVIĆ

'Toliko je toga netočnog. Niti išta čitam, niti gledam. U idućim danima razgovaramo o mjerama pomoći'

Zagreb: Održana redovna sjednica Vlade RH
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
28.08.2023.
u 18:37

Premijer Andrej Plenković odbacio je kao netočne špekulacije u pojedinim medijima da će se razmatrati ukidanje ili smanjivanje subvencije za struju za najveće gospodarstvenike

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će Vlada u sljedećim danima razgovarati o mjerama pomoći građanima i poduzećima, budući da se približava istek mjera iz aktualnog paketa, pri čemu  je odbacio kao netočne špekulacije u pojedinim medijima da će se razmatrati ukidanje ili smanjivanje subvencije za struju za najveće gospodarstvenike.

Odgovarajući na upit novinara o mjerama pomoći građanima koje ističu 30. rujna, Plenković je kazao da je to tema o kojoj će Vlada razgovarati u sljedećim danima. "Mi ćemo voditi računa uvijek o onima koji su nam bitni, a to su hrvatski građani, posebice oni koji su najugroženiji", rekao je Plenković na marginama Bledskog foruma.

VEZANI ČLANCI:

Pojedini mediji špekuliraju da bi cijene struje za građanstvo i male poduzetnike mogle ostati iste i nakon što 30. rujna isteknu Vladine mjere pomoći, a na stolu je prijedlog, o kojem će se tek raspravljati u Banskim dvorima, da se ukinu ili smanje subvencije za električnu energiju za najveće gospodarstvenika. Na upit novinara je li opcija i dalje subvencioniranje velikih poduzeća, Plenković je kazao kako je mnogo toga o čemu se špekulira u medijima netočno.

- Toliko je toga netočnog da moram priznat da niti gledam niti išta čitam, nego mi kolege singaliziraju, i onda vidim da su to sve neke informacije koje nikad nisu bile predmet rasprava ni na kabinetu ni na Vladi. Kao što smo uvijek do sada činili, a imali smo pet paketa pomoći, svi su bili snažni, sveoubuhvatni, pravovremeni, izbjegli smo socijalnu frakturu, očuvali socijalnu koheziju.. Hrvati realno u smislu energetske krize nisu ništa osjetili, jer je cijena plina stalno bila ista, cijena struje jeftina, a također i cijena naftnih derivata - poručio je premijer. 

Kako je napomenuo, više je pitanje onima koji su usprkos tako niskim cijenama temeljnih energenata dizali neopravdano cijene i umjetno generirali inflaciju do koje nije trebalo doći. Kazao je i da o mjerama pomoći imaju vremena odlučiti do 1. listopada, a to je, kako je istaknuo, jako puno vremena.

VIDEO Pogledajte kako izgledaju prometnice u Poreču nakon velike oluje

Ključne riječi

Komentara 8

DE
derin
21:20 28.08.2023.

Je li možete zamisliti da netko izgleda ošteti Njemačku, Englesku, Ameriku i slobodno šeće po drugoj državi unatoč presudama!? Vrijeme je da se vidi ozbiljnost i izruče takvi likovi nazad.

BU
Bubalamala
21:11 28.08.2023.

PPD i AP plin za cent i za mene. Ne samo bogatunima a narod stenje pod računima.

Avatar Striborski
Striborski
08:35 29.08.2023.

Jedan tip kruha se predi dva godišća kupoval za četiri kune. Sad se isti taj kruh mora platiti cca 1,30 €. A kadi su tekar mliko, povrtje, meso i ostale hižne potribšćine? A jesu li toliko narasle plaće i mirovine? A ča sad, ma dobro je još nami ako vidimo gdo nam državu pelja. More biti još i gore. Djaval ga zna, morebiti i da nam rat dojde na hižni prag. Ča ćemo onda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije