PAKET MJERA POMOĆI

Vlada će ograničiti cijene mlijeka, šećera, ulja... Dobra vijest i za umirovljenike

Inflacija u Hrvatskoj na rekordnih 10,8 posto
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
06.09.2022.
u 21:53

Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica

Vlada u četvrtak predstavlja novi paket mjera pomoći u energetskoj krizi građanima i gospodarstvu, a mjere bi trebale biti i veće od dosad spominjanih šest milijardi kuna. Nagađa se da bi paket mogao biti težak do 10 milijardi kuna.  

- To će se tek izračunati, ali sigurno da nije mali. Sigurno da je veći od onoga što je zadnji put bilo - kazao je Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a.

RTL neslužbeno doznaje da će paket uključivati energetske dodatke umirovljenicima i povećanje najnižih mirovina. Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica. Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa. Jak poticaj ići će i prema poljoprivrednicima.

Vlada će pomoći malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata, te proporcionalno dobiti pomoć. Iako se objavljivalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, to se, prema neslužbenim informacijama neće dogoditi nego će takve ustanove biti svrstane u poseban razred s nešto višom tarifom od kućanstava, ali ipak manjom nego što sada plaćaju.

VIDEO Inflacija u Hrvatskoj 12,3 posto. Pogledajte gdje je bio najveći skok cijena

Komentara 9

DU
Deleted user
07:07 07.09.2022.

ograničiti cijene proizvoda koji su redom nezdravi. mljeveno meso bi trebalo izbaciti iz prehrane. bijeli šećer isto...

DU
Deleted user
12:39 07.09.2022.

Moderni feudalizam.Dižu cijenu dizela i potpomažu inflaciju,a kome treba šećer osim za rakiju i pekmez.Cijene slatkiša su ionako nabildane.U takozvanim sladoledima čokolada i kakao se mjere u promilima.Dosta tih gluposti treba izbaciti iz prehrane pa neka im stoji na policama trgovina.

DU
Deleted user
23:18 06.09.2022.

Mjere ozakonjuju kriminal i nije ih dobro primjenjivati jer se isti legalizuje.Primjena zakona protiv trgovacke mafije puno bi vise pomogla.I vratila stvari na svoje mijesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije