AFERA PLANINSKA

Vlada deklasificirala snimku sjednice Sanaderove vlade iz 2009. godine

Ivo Sanader na jednoj od sjednica Vlade 2009. s potpredsjednicom Jadrankom Kosor
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
10.12.2015.
u 13:03

Odluka je donesena na zahtjev USKOK-a za potrebe kaznenog postupka protiv Sanadera u slučaju Planinska

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela Odluku o deklasifikaciji audiosnimke zatvorenog dijela 76. sjednice vlade, održane 2. travnja 2009.,i dijela zapisnika zatvorenog dijela 77. sjednice, održane 9. travnja 2009., kada je premijer bio Ivo Sanader.

Odluka je donesena na zahtjev USKOK-a za potrebe kaznenog postupka protiv Sanadera u slučaju Planinska.

Nedavno su na suđenju za tu aferu svjedočili i bivši ministri u tadašnjoj Sanaderovoj vladi Božo Biškupić, Ivan Šuker i Gordan Jandroković te potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a koji su sudjelovali na sjednici Vlade na kojoj se glasalo o kupnji zgrade u Planinskoj od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Stjepana Fiolića. Svi su rekli da se na njih nije vršio pritisak da glasaju za navedenu odluku. USKOK tvrdi da je Sanader za kupnju te zgrade od Fiolića dobio "proviziju" od 17 milijuna kuna.

>> Biškupić, Šuker i Jandroković nisu se mogli sjetiti glasanja o Planinskoj

>> I Polančec posvjedočio da na njega nije bilo pritisaka u vezi Planinske

Komentara 26

DU
Deleted user
14:07 10.12.2015.

Slučaj Sanader ali očigledno i slučaj Bandić, slučaj Vidošević, slučaj Horvatinčić su sumrak hrvatskog nazovi pravosuđa. Istzovremeno su ovrhe usmjereno na puku srotinju koja nema niti za kruh. A ministar Miljenić i dalje nasmijan i razdragan.

MO
mojazemlja
14:37 10.12.2015.

Drugovi se bacili na predizbornu kampanju...kad će otvoriti arhive partije..udbe..

BL
BLavay
13:27 10.12.2015.

Uzaludan trud... na kraju krajeva mu se ništa neće moći dokazati....to sad i vrapci na grani znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije