DRŽAVNI TAJNIK

Vlada na zatvorenoj sjednici smijenila Hanženka iz Središnjeg državnog ureda za obnovu

Zagreb: Gordan Hanžek obratio se medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
13.01.2023.
u 15:43

Premijer Andrej Plenković najavio da će ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu zamijeniti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, a ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak državni tajnik Šime Erlić.

Vlada je objavila da je na zatvorenoj sjednici smijenila Gordana Hanženka kao državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Riječ je o kadrovskoj promjeni koju je već ranije već najavio premijer Andrej Plenković.

"Zahvalit ćemo se gospodinu Hanžeku, razgovarao sam s njim o tome i obavijestio ga, tako da će biti dosta promjena", rekao je Plenković u utorak na konferenciji za medije na kojoj je objavio detalje posljednje rekonstrukcije Vlade.

 

Promjene u Vladi

Premijer Andrej Plenković najavio je u utorak i da će ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu zamijeniti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, a ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak državni tajnik Šime Erlić.

"Smatram da su kadrovske promjene primjerene i potrebne. Nakon razgovora i nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine gdje sam dobi potporu, i nakon što sam razgovarao s Paladinom i Tramišak odlučio sam ih razriješiti i predložiti nove članove Vlade, Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića, potpredsjednika HDZ-a i potpredsjednika Kluba HDZ-a, čovjeka koji je obnašao funkciju ministra graditeljstva u Vladi 2010., 2011, ja sam tada bio državni tajnik za Europske integracije tako da smo i tada intenzivno surađivali. On je jedan od mojih najbližih suradnika i čovjek s najvećim iskustvom upravo za ovaj ključni prioritet, a to je obnova od potresa koja mora biti prioritet," kazao je tada premijer.

VIDEO: Što posjeduje novi ministar Bačić: Plaća od 20.000 kn, kuće, vikendice, štednja u eurima...

Komentara 3

ZI
zinegoid
15:53 13.01.2023.

za ludu su sve rošade unutar koalicije hdz/sdss, neće uroditi plodom. naime, svima je jasno da je prosječan član hdz-a, član te stranke samo iz razloga što se samo dobro uhljebio bez namjere da bi se sada dao izmanipulirati da nešto radi. onaj dio što je pogonsko gorivo imao korupciju, pljačku, neće se uhvatiti tog posla jer će biti pod povećalom, sve se ispitivati. jednostavno ta stranka nema zdravih, poštenih snaga da bi nešto valjano napravila. svi se oslanjaju na dobre pozicije, veze. izvlače koristi na sve moguće načine, za drugo nisu ni sposobni. sve da i hoće raditi pošteno oni to jednostavno ne mogu niti znaju...

Avatar Dr Evil
Dr Evil
17:02 13.01.2023.

A njegov Audi Q7 ?

LO
Lolita3
15:58 13.01.2023.

Ovaj Bačić je kao princ Harry - vječita rezerva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije