VRIJEDE 14 DANA

Vlada objavila: Ovo su nove cijene goriva

Šibenik: Od danas skuplje gorivo
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
09.09.2024.
u 10:43

Cijene goriva ponovno padaju! Najveće pojeftinjenje razveselit će vozače benzina koji će ga od sutra plaćati pet centa manje, odnosno 1,45 eura po litri goriva

Od utorka vozače očekuju niže cijene goriva, objavila je Vlada danas nakon održane telefonske sjednice. Cijene goriva ponovno padaju nakon što je tijekom ljeta cijena osjetno bila narasla. Najveće pojeftinjenje razveselit će one koji voze na benzin jer će ga od sutra plaćati pet centa manje, odnosno 1,45 eura po litri goriva. Dizel također pada i to za dva centa, tako da će iduća dva tjedna iznositi 1,37 eura po litri. 

Što se tiče plavog dizela, objavila je Vlada, on će od sutra biti tri centa jeftiniji te će iznositi 0,76 eura po litri, dok će cijena plina na spremnike i boce u iduća dva tjedna biti ista – 1,21 eura, odnosno 1,75 eura po kilogramu. Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14-dnevno razdoblje. 

Foto: Vlada RH

Nove cijene iznosit će:

1,45 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje 0,05 EUR/l)
1,37 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje 0,02 EUR/l)
0,76 EUR/l za plavi dizel (smanjenje 0,03 EUR/l)
1,21 EUR/kg UNP za spremnike (promjena 0,00 EUR/kg)
1,75 EUR/kg UNP za boce (promjena 0,00 EUR/kg)

POVEZANI ČLANCI:

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene potpuno slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, one bi iznosile:

1,47 EUR/l za benzinsko gorivo
1,46 EUR/l za dizelsko gorivo
0,85 EUR/l za plavi dizel
1,41 EUR/kg UNP za spremnike
2,04 EUR/kg UNP za boce.

Ključne riječi

Komentara 8

UM
Umjereni
11:15 09.09.2024.

Novinari bi trebali prestati povlađivati vladi s tom bajkicom "cijene bez ikakvih mjera". Nema tu nikakvih mjera osim velike lakomosti vlade da bezobrazno duboko zavuče ruku u džep potrošača. Jer iste cijene kao što su kod nas, su i u Sloveniji pa čak i u Austriji. Govorim naravno o cijenama na benzinskim koje nisu na autocesti. Pa to je komedija da imamo cijene goriva kao u Sloveniji i Austriji samo zahvaljujući nekakvim "mjerama" vlade.

Avatar Make my day
Make my day
10:54 09.09.2024.

Ništa bez našeg velikog Vođe i Partije.

FR
franjo
12:01 09.09.2024.

Vlada odredila nove cijene goriva. U cijeloj EU ne određivati vlade nego kompanije i tržište regulira cijene. Ide se uzimati od te kompanije koja je jeftinija . Znači li to da ni živimo u komunizmu gdje sve odlučuje Schulz ili Makron ? Mislim AP ? U kojem smo mi društvenom uređenju ? Neka mi netko odgovori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije