IMENOVANJA U NADZORNIM ODBORIMA

Vlada odlučila: Šušnjar i Habijan u Savjetu za pregovore s Molom o dionicama Ine

Zagreb: Ante Šušnjar preuzeo Ministarstvo gospodarstva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.08.2024.
u 16:52

Glavnoj skupštini Narodnih novina Vlada je predložila izbor Roberta Blažinovića, Marina Bulata, Helge Svirčić i Suzane Kunac za članove Nadzornog odbora društva do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, izmijenjenom odlukom imenovala ministre Antu Šušnjara i Damira Habijana članovima Savjeta za pregovore s Molom vezano uz mogući otkup dionica koje ta mađarska kompanija drži u Ini. "Izmijenjena je Odluka o osnivanju Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA-Industrija nafte d.d. Zagreb kojom se Ante Šušnjar i Damir Habijan imenuju članovima Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje drži Mol Hungarian Oil&Gas PLC u INA-Industrija nafte d.d., Zagreb", izvijestila je Vlada.

Glavnoj skupštini Narodnih novina Vlada je predložila izbor Roberta Blažinovića, Marina Bulata, Helge Svirčić i Suzane Kunac za članove Nadzornog odbora društva do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže do šest mjeseci. Državnom službeniku Željku Motiku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja do imenovanja ravnatelja.

Državnoj službenici Tanji Žaja ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za obitelj i socijalnu politiku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci. Za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije do imenovanja ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, ovlaštenje je ponovno dano državnom službeniku Zvonimiru Peniću.

VEZANI ČLANCI: 

Državnom službeniku Joži Dušiču ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova do imenovanja ravnatelja, a najduže do šest mjeseci. Razriješen je dosadašnji supredsjedatelj Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije Hrvoje Bujanović, a Goran Romek imenovan je novim supredsjedateljem Zajedničkog odbora.

Državnoj službenici Helgi Svirčić ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do imenovanja glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci. Na osobni zahtjev razriješen je ravnatelj Uprave za makroekonomske analize, Europsku uniju i međunarodne financijske odnose u Ministarstvu financija Hrvoje Mršić.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak Marko Primorac, zamjenik predsjednika Damir Habijan te članovi Nikolina Brnjac, Marija Vučković i Branko Bačić. Novim predsjednikom Nadzornog odbora imenovan je, po položaju, Marko Primorac, zamjenikom predsjednika, također po položaju, Ante Šušnjar, a članovima Šime Erlić, Marija Vučković, Josip Dabro i Branko Bačić.

>>> FOTO Objavljeni detalji: Pogledajte koliko će zarađivati Plenković, Milanović, Jandroković i ostali

Zagreb: Ante Šušnjar preuzeo Ministarstvo gospodarstva
1/14

Komentara 2

GO
goran2hr
18:39 29.08.2024.

Trebalo je u "Savjet" pozvati i Jadranku Kosor, koja bi mogla reći koju oko povratka INA dionica u Braniteljski fond.

AN
antonelić
17:54 29.08.2024.

uspješna kadrovska politika vrhuške hadezea ( čitaj prd.vld.plenkovića ) ... sa šušnjarom i habijanom ćemo matirati molove pregovarače ... jedini prigovor da ima premalo kineziologa u novoj kadrovskoj križaljci ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije