konferencija o školi

'Vladanje samo činjenicama nije put u budućnost'

djeca
Marijan Sušenj/PIXSELL
20.09.2013.
u 17:56

Škola koja će njegovati kreativnost svojih učenika, a učitelji koji će kroz neuroznanost naučiti i shvatiti kako njegovati sposobnost djece te ih usmjeravati škola je budućnosti, poručili su to stručnjaci, S. Greenfield te D. Brierley

Škola koja će njegovati kreativnost svojih učenika, a učitelji koji će kroz neuroznanost naučiti i shvatiti kako njegovati sposobnost djece te ih usmjeravati škola je budućnosti, poručili su to stručnjaci, neuroznanstvenica i barunica Susan Greenfield te profesor David Brierley za trajanja međunarodne pedagoške konferencije 'Škola za sutra - od mozga do uma'.

Kako je naglašeno krajnji cilj obrazovanja jest omogućiti pojedincima da postanu kreatori svog razvoja nakon što završe obvezno školovanje.

- Mnogi vjeruju kako je obrazovanje danas u krizi jer ih ono priprema za budućnost koja je neizvjesna, a to dovodi do pesimizma. Oblikovali smo obrazovni sustav na velikom broju činjenica, a vladanje samo činjenicama nije put u budućnost -rekao je David Brierley  te je naglasio kako je u školi nužno njegovati sposobnost učenika, a ne samo kreativnost.

Susan Greenfield poručila je kako je trend u Velikoj Britaniji da se u škole uvode iPadi, ali kako iPad ne sadrži uvid u kreativnost.

- Suvremena tehnologija je samo alat, a poanta je zapravo imati učitelja koji će nadahnuti. Najbolji način da se potakne koncentracija kod djece je da im se čitaju priče, oni onda sami slušajući mogu uči svijet koji kreira priča koja im se čita- poručila je Susan Greenfield.

Međunarodna konferencija održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića a trajat će još tijekom sutrašnjeg dana.

>> NC tehnologija unaprijedit će nastavu u 7 škola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije