izgubio bitku

Vladimir je preminuo dva dana nakon prvog rođendana

Vladimir Marijanović
Obiteljska arhiva
20.02.2012.
u 19:52

Prihod od 30.000 kuna bit će dodijeljen obitelji Marijanović za troškove dječakove sahrane

O Bože zar si pozvao mene, Tvoje usne moje rekoše ime. Svoju lađu sada ostavljam žalu, odsad idem kamo šalješ me Ti. Dirljivi su to stihovi koje je na početku humanitarnog koncerta za jednogodišnjeg Vladimira Marijanovića iz Čajkovaca pred uplakanim izvođačima i publikom čitao voditelj Silvio Stilinović.

Nažalost, dječak rođen bez ošita koji nije mogao samostalno jesti i disati izgubio je svoju životnu bitku. Njegovo srce prestalo je kucati dan prije tamburaškog koncerta u Donjim Andrijevcima, s kojeg je prihod trebao ići za njegovo liječenje. Dječaku je dijagnosticirana dijafragmalna hernija i za svog kratkog života pet je puta operiran u KBC-u Rebro u Zagrebu, gdje se od rođenja nalazio na liječenju.

– U šoku smo i nevjerici. Posljednji smo puta posjetili Vladimira na njegov rođendan, 16. veljače, bio je veseo i razigran i ništa nije ukazivalo da bi se moglo dogoditi ono najgore. Suprugu Maju o djetetovoj su smrti liječnici izvijestili upravo dok je bila na putu za Zagreb da ga ponovno posjeti. Možete zamisliti kako se osjećala. Znali smo da je teško bolestan, ali nadali smo se da može pobijediti bolest. Hvala svima koji su nam pomagali, osobito Večernjaku koji je sve to i pokrenuo – govori neutješni dječakov otac Franjo Marijanović.

Vladimirovi roditelji danas još uvijek ne znaju točan uzrok smrti. Doznavši tragičnu vijest, organizatori iz Donjih Andrijevaca hitno su kontaktirali Franju i pitali ga želi li da se koncert otkaže.

– Kada smo čuli da je Vladimir umro, svi smo zanijemili. Imali smo ljudsku, moralnu i etičku dvojbu što učiniti. Postupili smo onako kako su željeli Vladimirovi roditelji i iz pijeteta prema dječaku održali koncert – rekao je organizator koncerta Zoran Bilić.

Prihod od 30.000 kuna bit će dodijeljen obitelji Marijanović za troškove Vladimirove sahrane, koja će se održati sutra u 15 sati na groblju u Čajkovcima.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:18 21.02.2012.

To je tragedija nad tragedijama.... , neki puta se stavrno s razlogom pitam... o Bože ima li te !!!!!!

AX
axa
20:46 20.02.2012.

djetešce drago... pomolimo se... Bog neka ti osvijetli put kojim ce andjeli odvesti te u vjecnost... roditeljima suosjecanje...

DU
Deleted user
22:19 20.02.2012.

Nikada necu zaboraviti ovaj pogled.... Andjeo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije