Vladimir Putin ponovno na mjestu predsjednika Rusije 2012.?

11.05.2009.
u 09:28

Tek je godinu dana prošlo od kada je Dimitrij Medvedev postao novi ruski predsjednik, a bivši predsjednik te države, a sada ruski premijer Vladimir Putin u nedjelju je istaknuo mogućnost da bi se 2012. godine mogao ponovno kandidirati za predsjednika Rusije.

No, kako je Putin rekao, odluka o tome još nije donesena između njega i sadašnjega ruskog predsjednika Dimitrija Medvedeva.

- Imam vrlo dobre odnose s predsjednikom Medvedevom. Svatko od nas radi svoj dio posla i svatko od nas ima područje u kojem je bolji - rekao je Putin u intervjuu za japanske medije.

Različite ankete provedene u povodu prve godišnjice mandata ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva pokazuju da je Medvedev stekao određene simpatije, pa i autoritet u ruskoj javnosti premda je malo onih koji smatraju da je u njegovim rukama koncentrirana realna moć koju bi vrhovni vođa Rusije po tradiciji trebao imati.

Mnogi Medvedevu zamjeraju nedostatak liderske uvjerljivosti, a pitanje je hoće li je ikada i steći. Stoga, mogućnost da se Putin ponovno kandidira na čelo Rusije nije uopće nerealna, dapače, ta je mogućnost realna jednako koliko i mogućnost da Putin uistinu 2012. godine sjedne u predsjedničku fotelju.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije