PULA

Vlasnik mesnice koja se zatvorila zbog koronavirusa: Otkrio kad su počeli problemi

Mesnica Libero u Puli
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
07.09.2020.
u 09:19

Kako je nekoliko djelatnika u izravnom dodiru s kupcima, ne znaju tko je ustvari prvi dobio virus.

Nakon što je poznata pulska mesnica 'Libero' bila zatvorena od 18. kolovoza zbog pojave koronavirusa, ona će konačno otvoriti svoja vrata. Naime, od ukupno 27 zaposlenih, njih pet je bilo pozitivno na Covid-19, među njima i sam vlasnik mesnice Slobodan Libero Tupajić. 

On smatra da je početak problema u tome što su samo mjesec dana ranije stavili novi i puno jači klima uređaj. 

- Moram reći da smo mjesec dana ranije u mesnicu stavili novi i puno jači klima-uređaj koji su djelatnici maksimalno koristili, možda malo i previše, te osobno smatram da je tu bio početak problema. Primjerice, unutar tog dijela mesnice znalo je biti 17 stupnjeva, dok je vani bilo 38, pa i 39. Ja sam im govorio da smanje, da razlika mora biti manja, ali njima je valjda tako pasalo i tu su onda počele prve tegobe, ali u vidu prehlada, temperatura i šmrcanja. Dakle, oni su se nahladili i očito im je pao imunitet i dovoljno da je netko unio virus, sve se 'lovilo' - smatra. 

Kako je nekoliko djelatnika u izravnom dodiru s kupcima, ne znaju tko je ustvari prvi dobio virus. 

- Mi smo se pridržavali svih mjera, ljudi su čekali ispred mesnice svoj red, nosili maske, dezinficirali ruke, ali mislim da je presudio taj pad imuniteta - kazao je Tupajić. 

Nakon zatvaranja mesnice cijeli je prostor temeljito dezinficiran, a to je u dva navrata opet ponovljeno. Posebno je dao očistiti sve odvodne cijevi, sifone i generalno čitavu mesnicu tako da sada gotovo u sterilnom prostoru dočekuju prve kupce.

- Moram ovdje naglasiti da sam izuzetno zahvalan mojim stalnim kupcima koji su mi tijekom ova dva tjedna davali podršku, raspitivali se za moje dečke, pitali kada ćemo opet otvoriti. To je bilo poput svojevrsne ankete da vidimo kako stojimo na tržištu i stvarno sam ganut mnogim komentarima i riječima koje su ljudi upućivali što uživo, što putem društvenih mreža. Ima i negativnih komentara, ali jako malo pa i to govori da smo na pravom putu i da radimo dobro - ispričao je vlasnik poznate mesnice za Glas Istre. 

Upitan o svojem iskustvu s koronavirusom, kaže da su se ljudi malo opustili i da se zato virus širi, no i da nije potrebno paničariti već treba poštivati sve mjere. 

Ključne riječi

Komentara 4

LO
lori
09:29 07.09.2020.

A nije rekao da je on vozio meso u Vukovar i tamo prisustvovao nekoj pravoslavoj slavi i time možda prvi pokupio virus

LA
laurasarajan
18:24 07.09.2020.

Krivo je more a ne klima uređaj

ST
stefj
10:40 07.09.2020.

Hm da, sad je mesnica kriva, možda su i kupci donijeli, a posjet rodbini, to ništa?... No ono što je interesantno je da vlasnik ovim izjavama riskira inspekciju rada i zaštite na radu. Zna li on da temperatura u radnom prostoru mora biti između 16 i 22 stupnja C (laki fizički rad), te da ne smije biti veća razlika od 7 stupnjeva prema vanjskoj temperaturi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije