PODIGNUTA PRVA OPTUŽNICA EPPO-a U HRVATSKOJ

Vlasnika OPG-a terete za subvencijsku prijevaru tešku 7,4 milijuna kuna

Karlovac: Privođenje braće Amić zbog prijetnje načelniku Općine Udbina
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
06.05.2022.
u 13:54

Do zatražene isplate nije došlo jer je Agencija odbila zahtjev za potporom uočivši da okrivljenik ne ispunjava uvjete prihvatljivosti

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) podigao je svoju prvu optužnicu u Hrvatskoj zbog subvencijske prevare. Radi se o slučaju koji je EPPO preuzeo od DORH-a, nakon što je prethodno o tome donio odluku sukladno  Uredbi o EPPO.

Optužen je vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, koji se tereti da je  Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krajem 2020. podnio Zahtjev za davanjem bespovratne subvencije  u iznosu od 7,4 milijuna kuna. Od tog iznosa, 85 posto sredstva, odnosno 6,3 milijuna kuna odnosilo se na sredstva iz proračuna EU (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EPFRR), a 15 posto odnosno 1,1 milijun kuna na proračun RH. 

Sumnjiči ga se da  je lažno prikazao da ispunjava uvjete za bespovratne subvencije i to tako što je  Agenciji u prilogu prijave Zahtjeva za dodjelom bespovratnih sredstava predao i krivotvorenu potvrdu Porezne uprave o upisu u Registar poreznih obveznika.

Međutim, do zatražene isplate nije došlo jer je Agencija odbila zahtjev za potporom uočivši da okrivljenik ne ispunjava uvjete prihvatljivosti. 

>> VIDEO Konačno ulovili 'Fantoma s Trešnjevke': Godinama je uhodio djevojku i zurio ljudima u prozore, građani odahnuli: Sad možemo mirno spavati


 

Komentara 1

BU
Budni
22:05 06.05.2022.

Ime i prezime a i od kud je!A ne ovako novinaru,trla baba lan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije