Terorizam

Vođa čečenskih militanata preuzeo odgovornost za Domodedovo

umarov
Reuters
08.02.2011.
u 16:05

Doku Umarov sebe smatra vođom “kavkaskog emirata". Video na kojem je preuzeo odgovornost za napad na Domodedovo pojavio se danas na internetu, a snimljen je na dan napada 24. siječnja

Doku Umarov, vođa čečenskih militanata i jedan od najtraženijih ljudi u Rusiji, u videoporuci je priopćio da je on osobno naručio i organizirao bombaški napad na moskovsku zračnu luku Domodedovo u kojem je poginulo 36 ljudi. Naglasio je da je taj napad bio osveta za ruske zločine na Kavkazu te najavio još sličnih napada.

Doku Umarov sebe smatra vođom “kavkaskog emirata”, a smatra ga se i glavnim vođom islamskih militanata na Sjevernom Kavkazu. Video na kojem je preuzeo odgovornost za napad na Domodedovo pojavio se ne internetskoj stranici Kavkaz Transetr, a snimljen je na dan napada 24. siječnja. Umarov također govori i o tome da njegovi ratnici i on vode džihad na Kavkazu s ciljem uspostave vladavine Alahove riječi. Također tvrdi da postoje "na stotine braće koji su spremni žrtvovati vlastiti život u borbi protiv rasističkoga ruskog režima". Najavljuje još agresivnije operacije koje bi Rusiju trebale natjerati da "pusti Kavkaz na miru".

Komentara 33

ME
Melkior
16:45 08.02.2011.

Kad vidis ovakovog ljepotana onda ti valjda postaje jasno zasto zene zatvaraju u kucu i zavijaju u deke. I u pravu je nas Rizinica. Kad bi njegova zena skinila krpu sa glave i izgledala koliko toliko dobro taj ovdje bio bi fakat diskriminiran.

ME
Melkior
16:24 08.02.2011.

Da cujemo sad Sipu i sl. radi li se i ovdje o ruskom imperializmu, i kako rusi od samog pocetka provociraju sukobe jer zele kontrolu nad energijom. A mogu pomoci i Kajvez, nevidljivi zagdoktor i mister 1x5.

OB
-obrisani-
18:24 08.02.2011.

08.02.2011. u 17:49h @rea je napisao/la: Umarov je cionista, sve je to cionistička zavjera. he,he ___________________________________________ ma, ne sekiram se ja za cioniste dok je Rea na bedemu obrane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije