Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vojkovićeve prijetnje premijerki prenio član uprave Croatije

vojković
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/3
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
23.01.2010.
u 12:13

Član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović javio se osobi u kabinetu Jadranke Kosor. Hrvoje Vojković, pak, uporno niječe bilo kakve prijetnji premijerki.

Premijerka Jadranka Kosor u subotu je još jednom demantirala da je primila bilo kakvu poruku od predsjednika uprave Croatije osiguranja Hrvoja Vojkovića, pa tako i to da joj je preko treće osobe poručio: “Bude li me se diralo, reći ću sve što znam”.

Ipak, Večernji list doznaje da je poruka takvog sadržaja ipak prije tri tjedna stigla do premijerke, a Vojkovićeve riječi prenio je član uprave Croatije osiguranja Damir Mihanović.

>>Vojković prijetio premijerki: Bude li me se diralo, reći ću sve što znam!

>>Profil šefa CO-a: Šest godina skandala i naramak nagrada

Odnos HDZ-HSLS ostao isti

Mihanović zasad nije spreman govoriti o svojoj ulozi Vojkovićeva glasnika u Banskim dvorima, a poruku je navodno prenio nekome u kabinetu premijerke. Ta je osoba pak Vojkovićeve riječi prenijela J. Kosor.

– Usprkos razumijevanju za novinarsku struku, u ovom trenutku nemam komentara o navedenom slučaju – poručio je Mihanović u SMS poruci. Unatoč neusklađenim izjavama o Vojkovićevim prijetnjama, odnosi između HSLS-a i HDZ-a nisu narušeni. Kako se neslužbeno može čuti, Banski dvori poštovat će svaku odluku HSLS-a u vezi s Vojkovićevom sudbinom. Posve sigurno, predsjedništvo te stranke uskoro će se riješiti Vojkovića kao nepotrebnog tereta, kao što to u posljednje vrijeme rade sve stranke.

Sumnjiva zapošljavanja
Taj bi posao predsjednik HSLS-a Darinko Kosor trebao odraditi bez problema jer su nakon jučerašnjeg teksta u Večernjem listu i do jučer najžešći zagovornici Hrvoja Vojkovića poručili da ga “nakon ovoga treba maknuti iz stranke”. Dogovorom u koaliciji određeno je da je mjesto šefa uprave Croatije osiguranja rezervirano za kadrove HSLS-a, pa će u toj stranci, možda već potkraj tjedna, morati pronaći Vojkovićeva nasljednika.

Nakon što se Vojković iseli iz ureda, na površinu bi, govori se u krugovima Vlade, moglo isplivati toliko nepravilnosti da bi nova afera mogla poprimiti razmjere Podravke. Zasad se spominje niz sumnjivih zapošljavanja te “dosad neviđeno rasipništvo”.

Kosor: Nisam se ni vidjela ni čula s Mihanovićem
Ja se u svom premijerskom mandatu nisam ni vidjela ni čula s Damirom Mihanovićem – komentirala je jučer poslijepodne premijerka Jadranka Kosor. Prije toga aferu koja trese HSLS komentirala je na Danu mimoza u Zagrebu. – Uistinu imam puno posla i u očite probleme nekih stranaka ne bih htjela ulaziti, ne bih se htjela time baviti. Svatko ima posao u svojoj stranci koji treba obaviti – komentirala je premijerka na zahtjev novinara tekst o prijetnjama Hrvoja Vojkovića u Večernjem listu koje je potvrdio šef HSLS-a Darinko Kosor.

– Mislim da je Hrvoje Vojković dao dobru izjavu. A ja imam važnijeg posla nego baviti se prepucavanjima u nekim strankama. Na pitanje je li s predsjednikom HSLS-a Darinkom Kosorom razgovarala o smjeni Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika uprave Croatije osiguranje, Kosorova u danas nakon što je posjetila štand na Danu mimoza, nije odgovorila.

Kosor i Vojković u nedjelju zajedno u Tuzli
– Sve sam rekla, ne želim uopće više o tome. U trenutku kad radim važne poslove to nije i ne može biti tema – zaključila je J. Kosor. Premijerka će u nedjelju biti u Tuzli, gdje će joj uručiti nagradu Tuzlanskog lista kao osobi godine u regiji, a tamo će biti i šef Croatije osiguranja Hrvoje Vojković. Pitanje je samo hoće li stići porazgovarati o aktualnoj situaciji.

Komentara 205

OB
-obrisani-
20:51 23.01.2010.

malialiglupi.. kakve upute..??

OB
-obrisani-
23:04 23.01.2010.

yebiga..kad netko nezna ni nick procitati..ja bi rekao , da je nepismen...ha ha ha

OB
-obrisani-
14:53 23.01.2010.

.........nisu se dovoljno nakrali pa trebaju još BAJICA da nesposobno to goni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije