PRVI PUT

VIDEO Vojnici u Afganistan otišli opremljeni hrvatskim puškama

Screenshot/YouTube
05.09.2017.
u 12:08

Zapovjednik 7. hrvatskog kontingenta u misiji RS je brigadir Željko Ljubas, javljaju iz MORH-a.

Ukupno 96 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u sklopu 7. hrvatskog kontinenta danas je ispraćeno u misiju potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu.

Po prvi puta od sudjelovanja Oružanih snaga RH u misiji RS hrvatski vojnici bit će opremljeni hrvatskom puškom čime se podupire domaća obrambena industrija. Riječ je o jurišnoj pušci VHS-2 proizvođača HS Produkt iz Karlovca.

U sklopu 7. hrvatskog kontingenta, u područje misije putuje i 28 pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja od kojih je 18 pripadnika Vojske Crne Gore, šest pripadnika Armije Makedonije, dva pripadnika OS Albanije te dva pripadnika OS Bosne i Hercegovine.

U 7. hrvatski kontingent ulaze i dva pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se već nalaze u misiji RS u Afganistanu, u sklopu 6. hrvatskog kontingenta. Zapovjednik 7. hrvatskog kontingenta u misiji RS je brigadir Željko Ljubas, javljaju iz MORH-a.

Komentara 7

DO
Donato
12:42 05.09.2017.

Svaka čast,super izgledate dragi Hrvatski bojovnici,prekrasna puška :)

RI
river
13:42 05.09.2017.

Hrvatska puška na Hrvatkom vojniku ...bravooo

MX
Mister X
23:31 05.09.2017.

VIDEO Vojnici u Afganistan otišli opremljeni hrvatskim puškama , bravo bravo ; ali usput se pitam pa koga se tamo još na veliko ubija ? Zaista nije mi jasno znam osim Droge tamo nema ništa, naravno na stotine tisuća udovicaca koje se ne smiju više skrivati pred stranim vojnicima sa Burkom ! ( Sad uživaju slobodu i demokraciju ! ) Rusi došli i tamanili tamo muškarčine koji su se borili protiv okupacije . Najpoznatiji je BIn je bio Laden ! Nakon 10 godina odoše pobjegoše Rusi. Znamo potom dođe NATO- na čelu sa Amerima i to več 17 godina ih danonoćno oslobađaju demokratiziraju , pa i po doktorima deri pa nisu valjda su zaista "oni sada " kako se priča preuzeli "drogu da kontroliraju" Interesantno tamo bosonogi nepismeni jadni nula oružja tehnike logistike i nikako da ih se pobjedi . Možda sad ipak na kraju sa pravim # puškama " pomolimo se braćo za uspjeh napokon . Kolikio su žilaviji od Hitlera da naprosto ne vjeruješ tom NATO-M ...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije